ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι: Τέλος του 2024 η δίκη για παραβίαση 115 κανονισμών - Πότε θα βγει η απόφαση

Μάντσεστερ Σίτι: Τέλος του 2024 η δίκη για παραβίαση 115 κανονισμών - Πότε θα βγει η απόφαση

Σε συμφωνία με την Premier League για την ημερομηνία της δίκης φέρεται να ήρθε η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τις καταγγελίες για παραβίαση 115 κανονισμών. 

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν η «δίκη του αιώνα» -όπως την χαρακτηρίζουν στην Αγγλία- να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2024.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες της Premier League για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2009/2010 και μετά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές θα βρεθούν ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, με την Premier League να έχει ξεκινήσει έρευνα για τους «Πολίτες» από το 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Σίτι αντιμετωπίζει ποινές που κυμαίνονται από πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων, έως απαγόρευση μεταγραφών και μεγάλη αφαίρεση βαθμών.

Η διαδικασία καθυστερεί, μιας και συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων, με την δίκη να αναμένεται το φθινόπωρο του 2024 και την απόφαση όχι νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2025. Ειδικά από τη στιγμή που οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση αν δεν ικανοποιηθούν από την πρωτόδικη απόφαση.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβιάσεις οικονομικών κανόνων της Premier League, παρότι οι κατηγορίες είχαν ανακοινωθεί μετά από αυτές εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, τον Μάρτιο του 2023.

Σχετικές ειδήσεις