ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Εκατοντάδες επιτέθηκαν κατά αστυνομικών» - Η ΕΛ.ΑΣ. για το Βόλος – Ολυμπιακός

Super League: «Εκατοντάδες επιτέθηκαν κατά αστυνομικών» - Η ΕΛ.ΑΣ. για το Βόλος – Ολυμπιακός

Super League: Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν στο Βόλος – Ολυμπιακός.

Η αναμέτρηση διακόπηκε για σχεδόν μια ώρα, λόγω της έντασης που υπήρχε ανάμεσα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» και της αστυνομίας. Επίσης, συγκρούσεις υπήρξαν κι έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρθηκε σε όσα έγιναν μέσα κι έξω από το γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι έγιναν έξι συλλήψεις πριν από τη σέντρα του ματς, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με περιστατικό, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διευκρινίζονται τα εξής:

Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών».

Σχετικές ειδήσεις