ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης για επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Η ΕΛΑΣ έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές»

Μαρινάκης για επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Η ΕΛΑΣ έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές»
Eurokinissi

Παύλος Μαρινάκης: Θέση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στην αναμέτρηση Βόλος - Ολυμπιακός πήρε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν στο ματς της Κυριακής (03/12) για τη χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την Αστυνομία, αλλά και την ανακοίνωση των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει το νόμο. Χθες η ΕΛΑΣ σε μια δύσκολη κατάσταση έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές για να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο.

Το καθήκον της Κυβέρνησης αυτό είναι, όπως και η προάσπιση κατοίκων πόλεων όπου γίνονται αγώνες. Η Κυβέρνηση έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια γηπέδων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Έχουμε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους και θύρες.

Σίγουρα δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι καταγγέλλεται και αρμοδιότητα των Αρχών είναι να το ελέγχει».

Ακόμα, για τη χρήση χημικών από την Αστυνομία, σχολίασε: «Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε προσαγωγές. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο σε όποιο γήπεδο λαμβάνει χώρα παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΑΣ. Προφανώς όποια παράλειψη οργάνου σώματος ασφαλείας αξιολογείται. Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Μέλημα μας είναι να προστατεύουμε ασφάλεια».

Σχετικές ειδήσεις