ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις απειλές κατά των διαιτητών»

Διαιτητές Super League
EUROKINISSI

ΕΠΟ: Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω ανακοίνωσής της, κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα πρόσωπο που βρίσκονται πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ είχαν, το πρωί της Τετάρτης (6/12), συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔ. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης και διεθνείς διαιτητές και βοηθοί.

Η ελληνική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας, εξέφρασε τη στήριξη της στους διαιτητές, για την απόφαση τους να απέχουν από τα ματς της Super League. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των ρέφερι.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αρχική συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ και αντιπροσωπεία των διεθνών διαιτητών και βοηθών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης λόγω της απουσίας των περισσότερων εκτός Αθηνών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

Μετά τα όσα συζητήθηκαν, από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται ότι η Ομοσπονδία στηρίζει απόλυτα τους διαιτητές στην απόφασή τους για αποχή και κατανοεί πλήρως τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών.

Η ΕΠΟ καλεί επίσης τη Super League 1 να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Έλληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους.

Τα μέτρα τα οποία η ίδια η ΕΠΟ θα λάβει για την προστασία των διαιτητών θα ανακοινωθούν μετά από συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12 και ώρα 12:00 με την ενεργό συμμετοχή αντιπροσωπείας των διαιτητών».

Σχετικές ειδήσεις