ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο σκάνδαλο με τον Ρουμπιάλες! Παρενόχλησε και Αγγλίδες στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών

Νέο σκάνδαλο με τον Ρουμπιάλες! Παρενόχλησε και Αγγλίδες στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λούις Ρουμπιάλες, μετά το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και στις παίκτριες της εθνικής Αγγλίας, κατά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Νέα μπλεξίματα για τον Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το φιλί στην διεθνή μέσο Τζένι Ερμόσο κατά την απονομή του χρυσου μεταλλίου, στο Μουντιάλ Γυναικών.

Πλέον, τον κατηγορεί για ανάλογη συμπεριφορά πως τις παίκτριες της εθνικής Αγγλίας και η η πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ντέμπι Χιούιτ.

«Ο Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε με δύναμη την Αγγλίδα Λούσι Μπρόνζ ενώ άγγιξε και χάιδεψε την συμπαίκτρια της Λόρα Κουμπς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών», ισχυρίστηκε συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

Οι κατηγορίες προέκυψαν σε μια πειθαρχική έκθεση της FIFA για τις ενέργειες του Ρουμπιάλες, ο οποίος τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο τον Οκτώβριο.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Ρουμπιάλες είχε ενεργήσει με «ένα αίσθημα πλήρους ατιμωρησίας» στον αγώνα Ισπανίας – Αγγλίας στις 20 Αυγούστου στο Σίδνεϊ. Άρπαξε τα γεννητικά του όργανα για να πανηγυρίσει τη νίκη της Ισπανίας ενώ βρισκόταν στην περιοχή VIP και φίλησε στα χείλη την Τζένι Ερμόσο κατά την απονομή του μεταλλίου, χωρίς η διεθνής μέσος να έχει συναινέσει για το φιλί.

Σε μια γραπτή έκθεση στην επιτροπή, η Χιούιτ φέρεται να είπε ότι έβλεπε τον Ρουμπιάλες να «αγγίζει και να χαϊδεύει» το πρόσωπο της Αγγλίδας παίκτριας Λόρα Κουμπς. Η Χιούιτ, που στεκόταν δίπλα στον Ρουμπιάλες, βρήκε τη χειρονομία «ελαφρώς περίεργη», ειδικά όταν λίγο μετά «φίλησε με δύναμη την Αγγλίδα παίκτρια Λούσι Μπρόνζ στο πρόσωπό της».

Ο Ρουμπιάλες απάντησε στην έκθεση κατηγορώντας την Χιούιτ για «υποκρισία» και χαρακτήρισε την επίθεση προς το πρόσωπό του «απολύτως αηδιαστική».

Η FIFA έχει ήδη τιμωρήσει τον Ισπανό με τριετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα.