ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, ΑΕΚ: Λίγες ελπίδες για Αραούχο και Γιόνσον για «τελικό» με Άγιαξ

Europa League, ΑΕΚ: Λίγες ελπίδες για Αραούχο και Γιόνσον για «τελικό» με Άγιαξ
Eurokinissi

Europa League: Δύσκολα θα βρίσκονται στην αποστολή της ΑΕΚ για τη «μάχη» με τον Άγιαξ οι Σέρχιο Αραούχο και Γενς Γιόνσον.

Έναν «τελικό» έχει μπροστά της η ΑΕΚ, αναφορικά με την ευρωπαϊκή της συνέχεια και τη νέα χρονιά. Η Ένωση βρίσκεται στην 3η θέση του Β’ ομίλου του Europa League, έχοντας συγκομιδή 4 βαθμών, δύο περισσότερους από τον Άγιαξ. Την τελευταία αγωνιστική, το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στις 22:00 η Ένωση αντιμετωπίζει τους Ολλανδούς στην «Yohan Cruijff Arena».

Οι «κιτρινόμαυροι» θα πάνε στην «χώρα της τουλίπας» για δύο αποτελέσματα, μια και με νίκη ή ισοπαλία θα συνεχίσουν την πορεία τους στα play offs του Europa Conference League, τη στιγμή που ο Άγιαξ μπορεί να πάρει αυτός το συγκεκριμένο «εισιτήριο», μόνο αν πάρει το «τρίποντο» απέναντι στο «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντίνος τεχνικός της Ένωσης κάνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση στην Ολλανδία, με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι οι Σέρχιο Αραούχο και Γενς Γιόνσον. Αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμούς και δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, κάτι που σημαίνει πως δυσκολεύει η συμμετοχή τους.

Τόσο ο Αργεντίνος φορ, όσο και ο Δανός μέσος θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν τη Δευτέρα (11/12) ωστόσο θα είναι στην αποστολή μόνο σε περίπτωση που είναι καθ’ όλα έτοιμοι, αφού υπάρχει φόβος για μεγαλύτερη ζημιά.

Δεδομένα εκτός πλάνων του «Πελάδο» είναι οι Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, μια και ο πρώτος είναι τραυματίας, ενώ ο δεύτερος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής από την αποβολή του στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπράιτον.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι καθοριστικές αναφορικά με το πλάνο που θα εκπονήσει ο Ματίας Αλμέιδα για την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ, με τον Λιβάι Γκαρσία να θεωρείται φαβορί για την κορυφή της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις