ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντρα της ΕΠΟ με τους Έλληνες διαιτητές και τελεσίγραφο: «Σφυρίζετε ή διαγραφή»

Κόντρα της ΕΠΟ με τους Έλληνες διαιτητές και τελεσίγραφο: «Σφυρίζετε ή διαγραφή»

Σε ανοιχτή κόντρα με τους Έλληνες διαιτητές οδηγείται η ΕΠΟ, η οποία τους έδωσε την επιλογή να σφυρίξουν κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή να διαγραφούν από τους πίνακες!  

Τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔ με τους διεθνείς διαιτητές υπήρξε το μεσημέρι της Τρίτης, όπου τους μεταφέρθηκε η οδηγία που υπάρχει από την ΕΠΟ να γίνουν κανονικά ορισμοί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Super League.

Μάλιστα, τονίστηκε πως όποιος διαιτητής αρνηθεί να σφυρίξει, τότε θα διαγραφεί από τους πίνακες. Κάτι που αφορά και τους διεθνείς, αφού ειπώθηκε ότι θα γίνει επαφή με την UEFA για να χάσουν το σήμα της FIFA.

Νωρίτερα, οι Έλληνες διαιτητές είχαν δηλώσει άπαντες κώλυμα, αφού ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, έπειτα από την απόφασή τους για αποχή. Μάλιστα, σημείωναν ότι αναμένουν τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Super League.

Για τις τελευταίες εξελίξεις οι διαιτητές φρόντισαν να ενημερώσουν και την UEFA κι αναμένεται και η δική της αντίδραση, ενώ επίκειται συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Να θυμίσουμε πως χθες ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κάποιες αποφάσεις ως μέτρα προστασίας των διαιτητών:

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.