ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Κηφισιά-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Πήρε το ντέρμπι σε ματς «θρίλερ» (vids)

Super League, Κηφισιά-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Πήρε το ντέρμπι σε ματς «θρίλερ» (vids)
Eurokinissi

Super League: Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Κηφισιά που επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, σ’ ένα ματς με τρελή εξέλιξη.

Το παιχνίδι ήταν «ζωής ή θανάτου» για Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα, μια και οι δύο ομάδες ήταν στον πάτο της βαθμολογίας της Super League, με 8 βαθμούς συγκομιδή, πριν από τη σέντρα. Τελικά, ο σύλλογος των βορείων προαστίων της Αθήνας ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού επιβλήθηκε 4-2 και πήρε «ανάσα», αφήνοντας παράλληλα τους Ηπειρώτες στην τελευταία θέση.

Μυθική εκκίνηση στην αναμέτρηση

«Τρελός» ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με κεφαλιά του Οζέγκοβιτς από κοντινή απόσταση, έπειτα από σέντρα του Ματέους Σάντος από τα δεξιά.

Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα, μια και στο 10’ ο Παμλίδης έκανε την μπαλιά στον Ροσέρο, ο οποίος έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας και έγραψε το 1-1. Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ματέους Σάντος έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους με πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Στα επόμενα λεπτά, οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα και να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσια και το κατάφεραν στο 23ο λεπτό, όταν ο Παντελάκης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, νικώντας τον Αναγνωστόπουλο για το 2-2.

Μάλιστα, στο 31’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν ο Αναγνωστόπουλος δεν έδιωξε σωστά μπροστά από την εστία του, ο Λεό έκανε το σουτ, ωστόσο, ο πορτιέρο της Κηφισιάς αντέδρασε σωστά και έδιωξε με το κεφάλι.

Νέο προβάδισμα Κηφισιάς

Από την στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα, το πλήρωσε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπιφουμά εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαντρ με το «τακουνάκι» βρήκε την μπάλα και την έστειλε στην εστία του Κλέιμαν για το 3-2.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η Κηφισιά έχασε μία μοναδική ευκαιρία να πάρει… αέρα δύο τερμάτων, όταν στο 42’ ο Βαφέας βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε με τη μία το σουτ, ωστόσο, ο Κλέιμαν τον σταμάτησε με όμορφη επέμβαση.

Χαμένες ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή όταν στο 54’ ο Οζέγκοβιτς θέλησε να «σκάψει» τη μπάλα μπροστά από τον Κλέιμαν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ενήργησε σωστά και μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ματέους Σάντος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 77ο λεπτό του αγώνα οι αριθμητικές ισορροπίες χάλασαν. Ο Γκάρο έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Τετέι, μια και τον βρήκε με τις τάπες στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάρει νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους Ηπειρώτες με παίκτη λιγότερο.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως, άφησαν κενούς χώρους στην άμυνά τους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε η Κηφισιά και στο 90’ ο Οζέγκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-2, αν και στο 96’ Αντερέγκεν βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά ο τελευταίος τον σταμάτησε.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Γιάνσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας, Παρράς (46’ Γκόμπελιτς), Παπασάββας, Ιπαλίμπο (83’ Μποτία), Ματέους Σάντος (66’ Τετέι), Κωνσταντακόπουλος (90’+4’ Ίλιεφ), Μπιφουμά (66’ Αντερέγκεν) Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (46’ Γκάρο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίνο, Λεό Μπατίστ (64’ Κόντε).

Συνοπτικά, το αποτέλεσμα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

17:30

Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

4-2

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

15:00

Άρης - ΟΦΗ

Novasports 2HD

17:30

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Novasports Prime

19:30

Λαμία - ΝΠΣ Βόλος

Cosmote Sport 1HD

20:30

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Novasports Prime

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΝΑΛΙ

17:00

Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Cosmote Sport 2HD

18:00

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός

Novasports Prime

Η βαθμολογία της Super League

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΑΓΩΝΕΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Παναθηναϊκός

13

31

2

ΑΕΚ

13

30

3

ΠΑΟΚ

13

29

4

Ολυμπιακός

13

28

5

Άρης

13

20

6

Αστέρας Τρίπολης

13

17

7

Λαμία

13

16

8

ΟΦΗ

13

15

9

Πανσερραϊκός

13

13

10

Ατρόμητος

13

12

11

ΝΠΣ Βόλος

13

11

12

Κηφισιά

14

11

13

Παναιτωλικός

13

9

14

ΠΑΣ Γιάννινα

14

8

Σχετικές ειδήσεις