ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: Έβγαλε αντίδραση και περιμένει (vids)

Super League, Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: Έβγαλε αντίδραση και περιμένει (vids)
Eurokinissi

Super League: Στις νίκες επέστρεψε με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Ο Σουηδός επιθετικός ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ροή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο 64’ και στο 72’ «κλείδωσε» τη νίκη, αφού πρώτα ο Αράο (66’) είχε διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ήττα 3-2 από τον Ατρόμητο και ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, όντας στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +3 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τους έτερους τρεις του Big 4 να αγωνίζονται την Πέμπτη (21/12) εκτός έδρας, απέναντι σε Κηφισιά, Πανσερραϊκό και Ατρόμητο, αντίστοιχα. Αντίθετα, το «συγκρότημα» του Άνχελ Λόπεθ έμεινε στους 14 βαθμούς και την 10η θέση.

Κατοχή και ευκαιρίες για Παναθηναϊκό

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κόστιτς. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 15’ με τον Μλαντένοβιτς που νίκησε στη «μονομαχία» τον Άλχο, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που απέκρουσε, ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Μαντσίνι από καλή θέση πέρασε άουτ.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει και δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, έχασε μία μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ιωαννίδης έφυγε στην κόντρα, έκανε το γύρισμα στον άξονα, αλλά ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και σπατάλησε την επίθεση της ομάδας του.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Γκλάβτσιτς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

«Κλειδί» ο Γερεμέγεφ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν αλλαγή στην σύνθεσή τους, με το τέμπο ωστόσο να είναι αρκετά χαμηλό. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με τους Ζέκα και Γερεμέγεφ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Ρούμπεν και Μαντσίνι, αντίστοιχα.

Μάλιστα, ο Σουηδός επιθετικός αποδείχθηκε ο «X factor» παράγοντας για το «τριφύλλι», καθώς μερικά λεπτά μετά την είσοδό του (61’) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ήταν το 64ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης έμεινε όρθιος στη μεσαία γραμμή, έκανε την βαθιά μπαλιά στον Γερεμέγεφ, αυτός κράτησε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έκανε το πλασέ, νικώντας τον Κόστιτς για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αράο έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Παναθηναϊκού, αφού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το φάουλ του Μπερνάρ από τα δεξιά και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έγραψε το 2-0.

Η αντίδραση των «πράσινων» ολοκληρώθηκε στο 72ο λεπτό, όταν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ «κλείδωσε» το τρίποντο με το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης. Ο Κώτσιρας μπήκε στην περιοχή του Βόλου, έπειτα από πάσα του Παλάσιος, γύρισε προς τον άξονα, ο Σουηδός σήκωσε τη μπάλα, έκανε το «ψαλιδάκι», η μπάλα κόντραρε και στον Ασλανίδη και κατέληξε στην εστία του Κόστιττς για το 3-0.

Μάλιστα, στο 85’ ο Γερεμέγεφ έχασε μοναδική ευκαιρία για το χατ τρικ, όταν ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Σκανδιναβός μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά αυτή κατέληξε κόρνερ, αφού ο Κόστιτς κατάφερε να τη βρει ελάχιστα, αλλάζοντας την πορεία που ήταν προς την εστία του.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Άλχο, Τσοκάνης (63’ λ.τρ. Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μύγας (68’ Κίτσος), Γκαρσία, Μωραΐτης (74’ Μπερτόλιο).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (61’ Ζέκα), Βιλένα (82’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Σχετικές ειδήσεις