ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6: Σαρωτικός και γιορτές στην κορυφή!

Super League, Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6: Σαρωτικός και γιορτές στην κορυφή!

Super League: Εμφατικό πέρασμα του ΠΑΟΚ απ’ την έδρα της Κηφισιάς (6-0) με εκπληκτικό ποδόσφαιρο και οι Θεσσαλονικείς κλείνουν τη χρονιά απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής.

Σε… beast mode βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Παρά τις απουσίες και τα αγωνιστικά του προβλήματα, ο «δικέφαλος» έκανε περίπατο και στην έδρα της Κηφισιάς. Για τη 15η αγωνιστική της Super League και τελευταία του 2023, οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με το εμφατικό 6-0 και θα απολαύσουν τις γιορτές όντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η εκπληκτική και άκρως παραγωγική μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ έκανε και πάλι τη δουλειά! Με τους παίκτες που αγωνίστηκαν εκεί να σκοράρουν και να ξεχωρίζουν, «καθαρίζοντας» απ’ το ημίχρονο την υπόθεση νίκη με χαρακτηριστική ευκολία. Στο δεύτερο μέρος η έκταση του σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς σχεδόν σε κάθε επίθεση οι φιλοξενούμενοι έκαναν ευκαιρία!

Η αναμέτρηση άρχισε με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την πίεσή του θέλοντας με το καλησπέρα να πάρει τα ηνία. Πριν το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Στο 13’ συγκεκριμένα ο Κωνσταντέλιας άλλαξε ωραία με τον Μουργκ, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και στον Βαφέα πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1.

Στα επόμενα λεπτά η Κηφισιά είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο Οζέγκοβιτς στο 16’ αστόχησε σε μια σπουδαία στιγμή των γηπεδούχων και τρία λεπτά μετά συνέβη το ίδιο με τον Λαντρ να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κηφισιά έχασε τις ευκαιρίες της και ο ΠΑΟΚ την «τιμώρησε» στο 28’. Ο Ντεσπόντοφ έκανε ωραία κίνηση, έδωσε την μπάλα στον Τόμας κι αυτός απέναντι απ’ τον Αναγνωστόπουλο δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2!

Έξι λεπτά μετά ο Ντεσπόντοφ προειδοποίησε με το σουτ που επιχείρησε να διώχνει σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος. Τελικά ο Βούλγαρος πήρε υπέροχη μπαλιάς απ’ τον Κωνσταντέλια και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το σουτ του Κωνσταντέλια σταμάτησε πάνω στον Αναγνωστόπουλο με το 0-3 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου. Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με μια άστοχη προσπάθεια του Τετέι για τους γηπεδούχους. Μέχρι να έρθει ο Μουργκ στο 54’ να πετύχει το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο Κωνσταντέλιας άφησε στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος πάσαρε στον Μουργκ κι ο Αυστριακός με ωραία προσποίηση και τελείωμα έκανε το 0-4! Τέρμα που προήλθε από εξαιρετική ανάπτυξη και passing game.

Ο Τόμας στο 66’ σκόραρε με το τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 71’ ο Ράφα Σοάρες έγινε κάτοχος από ωραία εναλλαγή της μπάλας και το σουτ που δοκίμασε έδιωξε ο Αναγνωστόπουλος και στη συνέχεια βρήκε στο δοκάρι!

Ένα λεπτό μετά, όμως, ήρθε το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ! Ο Ντεσπόντοφ έκανε το κόρνερ, ο Οζντόεφ πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-5.

Ο Οζέγκοβιτς στο 79’ έχασε την ευκαιρία για γκολ της τιμής και στο 80’ ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» για έκτη φορά. Ο Σάστρε δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, υπήρξε σύγχυση στο διώξιμο και ο Τσιγγάρας από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-6!

Στο 88’ ακυρώθηκε για οφσάιντ γκολ του Σαμάτα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και η Κηφισιά απλά περίμενε το τέλος της αναμέτρησης για να σώσει πιθανότητα για μεγαλύτερο σκορ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με το εκπληκτικό 0-6 για τον ΠΑΟΚ που θα κάνει γιορτές στην κορυφή όντας μόνος πρώτος με 35 βαθμούς. Τη στιγμή που η Κηφισιά έμεινε στους 11 και είναι προτελευταία μαζί με τον Παναιτωλικό.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Αγκμπενιένου (61΄ Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (60΄ Πρίτσας - 85΄ Πέιος), Βαφέας, Παπασάββας, Ματέους Σάντος (82΄ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς, Τετέι (61΄ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τροστ, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (74΄ Μπαμπά), Οζντόεφ (74΄ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ (74΄ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα)