ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλλαξε σελίδα, στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ οι μετοχές!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλλαξε σελίδα, στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ οι μετοχές!

Οριστικά στην κατοχή του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ οι μετοχές της οικογένειας Γκλέιζερ σε μια ιστορική στιγμή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία περίμεναν οι φίλοι του κολοσσιαίου κλαμπ.

Χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος συζητήσεων, σκληρών διαπραγματεύσεων και οριακών στιγμών. Το deal τελικά «έκλεισε» σε μια ιστορική στιγμή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ είναι πλέον ο κάτοχος του 25% των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων».

Πρόκειται για το ποσοστό που κατείχε η οικογένεια Γκλέιζερ. Μάλιστα η ιστορική αλλαγή επισημοποιήθηκε μέσω ανακοίνωση της Αγγλικής ομάδας. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ λοιπόν, είναι ουσιαστικά το νέο… αφεντικό των «κόκκινων διαβόλων» και αναλαμβάνει άμεσα δουλειά, για να «τρέξει» το αγωνιστικό κι εμπορικό κομμάτι του κλαμπ.

Ο Ράτκλιφ είναι ιδιοκτήτης της INEOS και για τον επόμενο χρόνο έχει δεσμευτεί πως θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια τόσο για ενίσχυση της ομάδας, όσο και την οργάνωσή της. Πλέον, απομένει απλά το τυπικό «ΟΚ» από την Premier League, η οποία πρέπει να εγκρίνει κάθε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση των ομάδων της για να έχουν ισχύ.