ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φραντς Μπεκενμπάουερ: Μεγαλοπρεπές «αντίο» στον «Κάιζερ» με 75.000 κόσμο ετοιμάζει η Μπάγερν

Φραντς Μπεκενμπάουερ: Μεγαλοπρεπές «αντίο» στον «Κάιζερ» με 75.000 κόσμο ετοιμάζει η Μπάγερν
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε αποκάλυψε πως η Μπάγερν Μονάχου σκοπεύει να τιμήσει τη μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ με μια εκδήλωση στην Allianz Arena.

Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρου η είδηση του θανάτου του Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο θρύλος της Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου, γνωστός ως «Κάιζερ» απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αντιμετωπίζοντας τους προηγούμενους μήνες σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση του θανάτου του Φραντς Μπεκενμπάουερ έκανε γνωστή η οικογένειά του την Δευτέρα (8/1) με ανακοίνωσή της.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός μου και ο πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να μπορείτε να θρηνείτε σιωπηλά και να μην κάνετε ερωτήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε ότι πρόκειται να διοργανωθεί μία μεγάλη γιορτή στην Allianz Arena προς τιμήν του «Κάιζερ».

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, θρηνεί για τον φίλο μας Φραντς. Για να τον ευχαριστήσει και να τιμήσει τη μνήμη του, η Μπάγερν πρέπει να διοργανώσει μια εκδήλωση τιμής στο γήπεδό της, που δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν», τόνισε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ούλι Χένες για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του συλλόγου, όταν το 2005, εγκαινιάσθηκε το Allianz Arena.

Εξάλλου, αρκετοί φίλαθλοι βρέθηκαν στα γραφεία της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στο σπίτι που μεγάλωσε ο Κάιζερ για να αφήσουν λουλούδια και να ανάψουν ένα κερί, συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του.