ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στο Μόναχο

Συγκίνηση για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στο Μόναχο

Εμφανίσεις που έγραφαν «ευχαριστώ Φραντς», προθέρμανση με το «5» στην πλάτη και παντού η μορφή του Μπεκενμπάουερ στο παιχνίδι της Μπάγερν με την Χόφενχαϊμ.

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξένησε την Χόφενχαϊμ για την Bundesliga. Φυσικά το ματς μικρή σημασία είχε, μπροστά στη συγκίνηση που προκάλεσε το γεγονός πως ήταν η πρώτη αναμέτρηση στη Βαυαρική πρωτεύουσα μετά το θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Όπως είναι λογικό τα πάντα περιστρέφονταν γύρω απ’ τον «Κάιζερ».

Στην εμφάνιση της Μπάγερν με την οποία αγωνίστηκαν οι παίκτες της ομάδας του Μονάχου, στο στήθος έγραφε: «Danke Franz». Δηλαδή «ευχαριστώ Φραντς», κάτι που αφορούσε την τεράστια προσφορά του εκλιπόντα στην Μπάγερν. Από ποδοσφαιριστής μέχρι παράγοντας.

Στο ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές των Βαυαρών έκαναν την εμφάνισή τους με ειδικές μπλούζες, οι οποίες είχαν όλες το νούμερο «5» στην πλάτη, αυτόν που φορούσε ο Μπεκενμπάουερ όταν αγωνιζόταν.

Το ενός λεπτού σιγή έγινε γύρω απ’ το κέντρο του γηπέδου. Στον κύκλο του οποίου υπήρχε ένα τεράστιο πανό με τον «Κάιζερ», το σήμερα του πένθους και της Bundesliga. Παράλληλα στα matrix του γηπέδου υπήρχε φωτογραφία του Μπεκενμπάουερ.