ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

The Best FIFA awards: Σάρωσαν Γκουαρντιόλα και Σίτι - Στην καλύτερη 11άδα Μέσι, Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ

The Best FIFA awards: Σάρωσαν Γκουαρντιόλα και Σίτι - Στην καλύτερη 11άδα Μέσι, Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι σάρωσαν τα βραβεία της FIFA για τους καλύτερους του 2023.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε ένα ιστορικό τρεμπλ (νταμπλ στην Αγγλία και Champions League) και ο Πεπ Γκουαρντιόλα με τους παίκτες του πήραν τα εύσημα στα The Best FIFA Awards για το 2023.

Ο Καταλανός προπονητής κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο αφήνοντας πίσω του στη σχετική κούρσα τους Σιμόνε Ιντζάγκι που ήταν φιναλίστ με την Ίντερ στον τελικό του Champions League και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι που οδήγησε την Νάπολι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία μετά από 33 χρόνια.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τον Σιμόνε Ιντζάγκι και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με τους ιδιοκτήτες μας, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Φυσικά, εκ μέρους του επιτελείου μου, θέλω να πω ευχαριστώ στους παίκτες μας. Χωρίς εξαίρεση όλους αυτούς, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για αυτό το απίστευτο ταξίδι.

Ευχαριστώ που είναι εδώ ο πατέρας μου, είναι 92 ετών. Φυσικά στα αδέρφια, τις αδερφές μου, τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας. Δεν θα μπορούσα να ζήσω αυτή την απίστευτη ζωή ως επαγγελματίας χωρίς αυτήν [τη γυναίκα μου]», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

Παράλληλα, έξι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα του 2023, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο όνομα, μαζί φυσικά με τους Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι.

FIFA FIFPRO World Men's XI: Τιμπό Κουρτουά, Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Κέβιν Ντε Μπρούιν, Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Εμπάπε, Λιονέλ Μέσι, Βινίσιους Τζούνιορ.

Παράλληλα ο Έντερσον της Σίτι κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, παρότι στην καλύτερη ενδεκάδα βρέθηκε ο Κουρτουά. Η εξήγηση είναι πως η καλύτερη ενδεκάδα βγαίνει αποκλειστικά από ψηφοφορία των παικτών που ανήκουν στη FIFPro, ενώ σε αυτή του κορυφαίου τερματοφύλακα συμμετέχουν και οι φίλαθλοι.