ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντάνι Άλβες: Ξεκίνησε η δίκη για σεξουαλική επίθεση και βιασμό - Η πρώτη φωτογραφία του στο εδώλιο

Ντάνι Άλβες: Ξεκίνησε η δίκη για σεξουαλική επίθεση και βιασμό - Η πρώτη φωτογραφία του στο εδώλιο
Alberto Estevez/Pool Photo via AP

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Ντάνι Άλβες στη Βαρκελώνη, με τον Βραζιλιάνο να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια 23χρονη και να κινδυνεύει μέχρι και με 15 χρόνια φυλάκιση.

Ο 40χρονος Ντάνι Άλβες, πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μία 23χρονη γυναίκα, στις τουαλέτες ενός νυχτερινού κέντρου στη Βαρκελώνη, τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε κρατείται στις φυλακές της Βαρκελώνης. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει αρχικά πως δεν ήξερε τη συγκεκριμένη κοπέλα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του λέγοντας ότι είχε κάνει σεξ συναινετικά μαζί της, τονίζοντας πως προσπάθησε να το διαψεύσει αρχικά για να προστατέψει τον γάμο του.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (5/2) και αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες. Εκτός από την κατάθεση της καταγγέλλουσας και την απολογία του Ντάνι Άλβες, έχουν κληθεί να καταθέσουν 28 μάρτυρες.

Για να προστατευθεί η κοπέλα που έχει καταγγείλει τον βιασμό από τον Άλβες, η κατάθεσή της θα γίνει μέσω βιντεκλήσης με αλλοιωμένη εικόνα και ήχο ενώ εκείνη θα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο και όχι μέσα στη δικαστική αίθουσα, αν και η μητέρα του παίκτη είχε αποκαλύψει την ταυτότητά της στα social media και στη συνέχεια έσβησε τη δημοσίευση.

Περισσότεροι από 270 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν την ακρόαση.

Ο Ντάνι Άλβες έφτασε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας τζιν, πουκάμισο και άσπρα αθλητικά παπούτσια, ενώ λίγη ώρα μετά κυκλοφόρησαν οι πρώτες του φωτογραφίες του στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τη μητέρα του να βρίσκεται κι αυτή στο δικαστήριο.

Στην Ισπανία η νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι πολύ αυστηρή. Η καταγγελία για βιασμό διώκεται ως σεξουαλική επίθεση και μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης από 4 έως και 15 έτη.

Σχετικές ειδήσεις