ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: Έξαλλοι στο Χονγκ Κονγκ με την απουσία του «Pulga» - Απειλές από την κυβέρνηση

lionel messi Λιονέλ Μέσι
AP Photo/Louise Delmotte

Λιονέλ Μέσι: Ο «Pulga» δεν έπαιξε στο φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι με επίλεκτη ομάδα του Χονγκ Κονγκ κι εξαγρίωσε άπαντες στο αυτόνομο κρατίδιο της Κίνας.

Οι φίλαθλοι του Χονγκ Κονγκ περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να δουν από κοντά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την Αργεντινή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φθηνότερα εισιτήρια για το συγκεκριμένο φιλικό έφταναν τα 115 ευρώ. Αρκετοί έδωσαν πολλά περισσότερα, αλλά Μέσι… γιοκ. Ο «σταρ» της Αργεντινής ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο ή τουλάχιστον αυτή ήταν η επίσημη ενημέρωση, η οποία όμως δεν έπεισε κανέναν στο Χονγκ Κονγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το γεγονός ότι έμεινε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του φιλικού προκάλεσε οργή! Ο κόσμος στο γήπεδο φώναζε «Θέλουμε τον Μέσι» στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν τον είδε ποτέ κι ως εκ τούτου αρκετοί φίλαθλοι ζήτησαν τα χρήματα τους πίσω!

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ από την πλευρά της εξέφρασε την απογοήτευσή της και ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια της εκδήλωσης. Μάλιστα, απείλησε ότι θα αποσύρει τα 1.900.000 ευρώ που δόθηκαν ως δημόσια χρηματοδότηση στην Tatler Asia, η οποία ειδικεύεται στη μόδα και τον τρόπο ζωής πολυτελείας.

Ο Γραμματέας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ, Κέβιν Γιούνγκ, δήλωσε για το θέμα ότι: «Ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας χρηματοδότησής μας με την Tatler Asia ήταν να συμμετάσχει ο Μέσι στον αγώνα για τουλάχιστον 45 λεπτά, με την επιφύλαξη της φυσικής κατάστασης και της ασφάλειας», ενώ επισήμανε ότι: «Χθες, πριν από την έναρξη του αγώνα, η διοργανώτρια Tatler Asia επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Μέσι επρόκειτο να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο».

Σχετικές ειδήσεις