ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η Premier League ενέκρινε την πώληση των μετοχών στον σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η Premier League ενέκρινε την πώληση των μετοχών στον σερ Τζιμ Ράτκλιφ
AΠΕ - ΜΠΕ

Εγκρίθηκε και επίσημα από την Premier League η αγορά μετοχικού μεριδίου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Η αγορά μειοψηφικού μεριδίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ και την INEOS έλαβε έγκριση και επίσημα από την Premier League.

Η αγγλική ομάδα επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να περάσει στον Ράτκλιφ το 25% των μετοχών με μια αγορά 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα έφερνε τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο να αναλαμβάνει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών λειτουργιών του συλλόγου.

Ο 71χρονος Ράτκλιφ δήλωσε τον Ιανουάριο ότι ήλπιζε πως το μερίδιό του στη Γιουνάιτεντ θα έχει εγκριθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Την Τρίτη (13/2) η Premier League ενέκρινε την κίνηση και επίσημα.

Ωστόσο, απαιτείται και η έγκριση της FA (αγγλικής ομοσπονδίας), για τη συμμετοχή του συλλόγου στη Super League Γυναικών.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαίωσε ότι η προθεσμία παρατάθηκε από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, έως το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, με όσους βρίσκονται κοντά στη συμφωνία να αναφέρουν ότι η διαδικασία προχωρά ακόμα θετικά.

Από τις 9 Φεβρουαρίου περίπου το 37% των διαθέσιμων μετοχών της Κατηγορίας Α έχει προσφερθεί προς πώληση στον Ράτκλιφ, μια υπερεγγραφή του 25% που απαιτείται και το οποίο είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω πριν από τη νέα προθεσμία.