ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, Παναιτωλικός - Άρης 0-1: «Βλέπει» τελικό με Βέλεθ, μετά από 14 χρόνια

Κύπελλο Ελλάδας, Παναιτωλικός - Άρης 0-1: «Βλέπει» τελικό με Βέλεθ, μετά από 14 χρόνια

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Άρης επικράτησε 1-0 του εξαιρετικού Παναιτωλικού με γκολ του Βέλεθ κι έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό.

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 2010 (είχε χάσει 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ), βρίσκεται ο Άρης.

Χάρη σε ένα γκολ του Φραν Βέλεθ στο 64ο λεπτό πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το Αγρίνιο καταβάλλοντας την αντίσταση του μαχητικού Παναιτωλικού, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο με κορυφαία στιγμή τη διπλή ευκαιρία του Πέδρο Σίλβα Τορεχόν (17’), με τον Χουλιάν Κουέστα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις.

Η κυριαρχία του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε με δύο δυνατά σουτ του Χουάνπι (21’, 27’) που όμως δεν ανησύχησαν ουσιαστικά τον τερματοφύλακα του Άρη.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ανήκε ολοκληρωτικά στους Θεσσαλονικείς. Αρχικά, έπειτα από κόρνερ του Μάνου Γκαρθία και γύρισμα του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, ο αμαρκάριστος Γιακούμπ Μπράμπετς (31’) έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Λούκας Τσάβες.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό. Η κεφαλιά του Μπράμπετς (48’) ήταν αδύναμη για να απειλήσει τον Τσάβες, με τον Αργεντινό κίπερ να σταματά με γροθιές το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνοφ (50’). Στην απέναντι πλευρά, ο Κουέστα ήταν στη θέση του για να μπλοκάρει το δυνατό, μονοκόμματο σουτ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (53’) αλλά και αυτό του Ζοάο Πέδρο (61’) που έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Εν τέλει, τρία λεπτά μετά, ο Άρης άνοιξε το σκορ. Ο Μάνου Γκαρθία, από τα αριστερά, βρήκε με τρομερή πάσα τον Βέλεθ που έκανε αφύλακτος ολόκληρη κούρσα από την απέναντι πλευρά και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Τσάβες.

Ο Γιάννης Πετράκης έπαιξε... φουλ επίθεση με τις αλλαγές του, με την ελπίδα να βρει η ομάδα του το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος θωράκισε τα μετόπισθεν θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της ομάδας του σκορ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, πέραν της απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Χάρης Μαυρίας επειδή «κατεδάφισε» τον εφορμούντα Άλβαρο Ζαμόρα – απόφαση που εν τέλει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος άλλαξε σε κίτρινη μετά την υπόδειξη του VAR.

Ο Άρης κράτησε το 1-0 στο κατάμεστο γήπεδο του Παναιτωλικού και απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 6 Μαρτίου (19:00).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Μαλής, Σενγκέλια, Τσιγγάρας, Καρέλης, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε – Βερστράτε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς (83’ Μαυρίας), Λιάβας, Χουάνπι (77’ Πέρεζ), Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (71’ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (71’ Λομονάκο), Πέδρο (77’ Καρέλης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (90’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90’ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Ζαμόρα), Μορόν (90’ Ανσαριφάρντ).