ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η σκέψη «Δικέφαλου» για αναβολή - Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα

Super League, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η σκέψη «Δικέφαλου» για αναβολή - Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμα
Eurokinissi

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Την Πέμπτη (15/02) θα εξεταστεί στη Super League το επίσημο αίτημα που απέστειλε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για αναβολή στο ντέρμπι της Τούμπας.

Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική είχε οριστεί να διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (18/02) στις 20:30 στην Τούμπα. Ωστόσο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πειραϊκή ΠΑΕ απέστειλε επίσημο αίτημα στην Super League ζητώντας την αναβολή.

Ο λόγος έχει να κάνει με τις δύο «μάχες» με τη Φερεντσβάρος στα play offs του Europa Conference League. Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης (15/02) θα εξεταστεί το εν λόγω αίτημα στην έκτακτη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 15:45. Για να «περάσει» το αίτημα, χρειάζονται 10 θετικές ψήφοι. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που αποφασιστεί η αναβολή, τότε θα επηρεαστεί το πρόγραμμα, αφού όλες οι αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας θα πρέπει να διεξαχθούν πριν τη σέντρα των play offs.

Έτσι, ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης, αφού από την 6η θέση και μετά, οι ομάδες δεν δείχνουν να «καίγονται» για το ντέρμπι της Τούμπας και κατά πόσο θα διεξαχθεί στην ημερομηνία που έχει οριστεί.

Πάντως, από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο αναβολής. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, αφού προέρχεται από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το απόγευμα της Τετάρτης (14/02) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την Κυριακή (18/02) έχει οριστεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε μία εβδομάδα, την Τετάρτη (21/02) θα διεξαχθεί η ρεβάνς με τους «πράσινους».

Σε περίπτωση που τελικά «περάσει» το αίτημα του Ολυμπιακού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει μερικές ημέρες καλύτερης αποθεραπείας από τα δύο ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και συνάμα καλύτερης προετοιμασίας της ρεβάνς με το «τριφύλλι» με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, αν τελικά αποφασιστεί η αναβολή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, τότε, αυτό αναμένεται να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, όπου ήταν προγραμματισμένη η 25η αγωνιστική, η οποία θα μεταφερθεί για την Κυριακή 3 Μαρτίου, η τελευταία, 26η, θα πάει λίγο πιο πίσω και κατ’ επέκταση θα καθυστερήσει λίγο η σέντρα στα play offs και τα play outs.

Σχετικές ειδήσεις