ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης – ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν της στέρησε την πρώτη θέση στο 97’!

Άρης - ΑΕΚ Super League
EUROKINISSI

Super League: Η ΑΕΚ έκανε ανατροπή στην… ανατροπή, αλλά ο Μορόν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 97’ ισοφάρισε σε 3-3 για τον Άρη, ο οποίος «έδωσε» την πρώτη θέση στη regular season στον ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ πήγε στο «Κλ. Βικελίδης» για να πάρει το «τρίποντο» και να μπει ως πρώτη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν και πάλι γκολ νωρίς (στο 15’ με πέναλτι του Άμραμπατ), αλλά ο Άρης αντέδρασε και γύρισε το ματς με τα τέρματα των Φετφατζίδη (44’) και Σαβέριο (49’). Οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν και πάλι το ματς, χάρη στα τέρματα των Βίντα (55’) και Πόνσε (67’).

Στην τελευταία φάση, όμως, ο Άρης κέρδισε πέναλτι κι ο Μορόν ισοφάρισε σε 3-3 στο 97ο λεπτό, δίνοντας στην ομάδα του τον βαθμό και στον ΠΑΟΚ την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για φάουλ πριν το χέρι του Βίντα, αλλά τόσο μετά το γκολ του Άμραμπατ, όσο και μετά το 3-2 έδειξε κακή νοοτροπία και αφέλεια με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να «τελειώσει» το ματς, κάτι που τελικά πλήρωσαν στο τέλος κόντρα στους μαχητικούς παίκτες του Μάντζιου.

Η εξέλιξη του Άρης - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό, με τον Άμραμπατ να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Μοντόγια.

Το ματς είχε αρκετές μονομαχίες και μαρκαρίσματα, αλλά όχι πολλές καλές στιγμές. Στην πρώτη σημαντική για τον Άρη, ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ από τα δεξιά στο 26’, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Στάνκοβιτς.

Ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λιούμπισιτς στο 41’ κι ο Φετφατζίδης, αφού είδε το γκολ που πέτυχε στο 43’ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα, εκμεταλλευόμενος το τεράστιο κενό στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μετά την κεφαλιά πάσα του Ανσαριφάρντ, απέφυγε τον Στάνκοβιτς κι από πλάγια θέση έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μπήκαν δυνατά και μετά την ανάπαυλα και στην πρώτη καλή στιγμή έκαναν την ανατροπή. Ο Μορόν έστρωσε στον Σαβέριο μέσα στην περιοχή, ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε, αλλά ο Σαβέριο πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 49’.

Η ΑΕΚ, όμως, βρήκε σχεδόν άμεσα την «απάντησε», ισοφαρίζοντας με τον Βίντα σε μια περιπετειώδη φάση στο 55ο λεπτό. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε κάνει ανατροπή στην ανατροπή, αλλά το σουτ του Λιούμπισιτς στο 57’, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, αυτό έγινε στο 67’ με τον Πόνσε, ο οποίος έκανε δυνατή κεφαλιά, μετά το γέμισμα που έκανε ο Ελίασον στην περιοχή, ενώ ο Κουέστα απέτρεψε το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων, καθώς έδιωξε το σουτ του Τσούμπερ στο 75ο λεπτό. Στο 88’ ο Μορόν κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πινέδα, αλλά ο Σιδηρόπουλος αφού είδε τη φάση στο VAR άλλαξε απόφαση.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ΑΕΚ ήταν κακή, έδωσε αφορμές και τελικά το πλήρωσε, καθώς στην τελευταία φάση ο Γιόνσον απομάκρυνε με το κεφάλι κι η μπάλα βρήκε στο υψωμένο χέρι του Βίντα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μορόν, ο οποίος ισοφάρισε για τον Άρη κι έστειλε ως πρώτο τον ΠΑΟΚ στα playoffs.

Μετά το 3-3 επικράτησε ένταση, καθώς οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πριν την παράβαση του Κροάτη αμυντικού.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μοντόγια, Εμβοντό, Βέλεθ - Λιούμπισιτς, Τσούμπερ, Σιμάνσκι.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο (46' Ρόουζ), Σαβέριο, Μπράμπετς, Ανσαριφάρντ (46' Μορόν), Φατόρε, Φετφατζίδης (68' Ρουπ), Βερστράτε, Εμβοντό (68' Βέλεθ), Μοντόγια, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος (64' Τσούμπερ), Λιούμπισιτς (63' Πινέδα), Άμραμπατ (63' Πισάρο), Πόνσε (72' Αραούχο), Ελίασον (73' Σιμάνσκι).

Σχετικές ειδήσεις