ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Πρεμιέρα στα playoffs με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Άρης

Κλήρωση Super League
Intime News

Super League: Δείτε τους αγώνες της πρεμιέρας των playoffs, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας (4/3) - «Σέντρα» με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Άρης.

Με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις θα κάνει σέντρα η δεύτερη φάση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η κλήρωση, η οποία έγινε με καθυστέρηση, έβγαλε ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αλλά και τη μεγάλη «μάχη» της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ – Άρης. Όσον αφορά στην Πρωταθλήτρια ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λαμία, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Τα playoffs ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή (10/3), ενώ την Τετάρτη (6/3) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα οριστούν οι αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν ζητήσει να αγωνιστούν αμφότεροι εντός έδρας στην πρεμιέρα των playoffs, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που έχουν για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Οι δύο ομάδες δεν θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις δύο πρώτες αγωνιστικές, για τον ίδιο λόγο.

Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής

 • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
 • ΠΑΟΚ - Άρης
 • Λαμία - ΑΕΚ

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

 1. ΠΑΟΚ 60
 2. ΑΕΚ 59
 3. Ολυμπιακός 57
 4. Παναθηναϊκός 56
 5. Άρης 42
 6. Λαμία 34

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία δύο ή περισσότερων ομάδων, τα κριτήρια που ισχύουν, κατά σειρά, είναι τα εξής:

 • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
 • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
 • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Σχετικές ειδήσεις