ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο στην Αργεντινή: Παίκτες της Βελέζ κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική επίθεση

Αργεντινή Βελέζ
EPA/Gaston Britos

Αργεντινή: Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βελέζ Σαρσφιλντ κατηγορούνται για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη δημοσιογράφο.

O λόγος γίνεται για τους Αμπιέλ Οσόριο, Χοσέ Φλορεντίν, Μπράιαν Κουφρέ και Σεμπάστιαν Σόσα.

Ο Σόσα φέρεται να ήταν αυτός που κάλεσε την κοπέλα στο ξενοδοχείο, μετά την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Τουκουμάν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα στο δωμάτιο υπήρχαν άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές. Οι τέσσερις παίκτες είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η ίδια αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε ένα από τα κρεβάτια του δωματίου.

Η 24χρονη καταγγέλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τους παίκτες της Βελέζ. Μόλις ένιωσε λίγο καλύτερα, κάλεσε ένα ταξί προκειμένου να πάει στο σπίτι της, όπου υπέβαλε μήνυση. Η εισαγγελία ζήτησε ενδελεχή ιατρική εξέταση, με την δικηγόρο της νεαρής δημοσιογράφου, Πατρίσια Νέμε, να αναφέρει ότι θα ζητήσουν ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Η διοίκηση της Βελέζ, μέσω ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Δεδομένης της σοβαρότητας της καταγγελίας, το Διοικητικό Συμβούλιο τέθηκε αμέσως στη διάθεση του δικαστή του Τουκουμάν για να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να συμβάλει στην έρευνα και την διαλεύκανση του θέματος, αλλά και την απόδοση ευθυνών. Ομοίως, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου δράσης του συλλόγου σε περιπτώσεις βίας λόγω φύλου, αποφασίσθηκε προληπτικά ο αποκλεισμός των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τις δραστηριότητες της ομάδας».

Σχετικές ειδήσεις