ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάτσιο: Ο Ιμόμπιλε δέχθηκε επίθεση από οπαδούς στο σχολείο του 4χρονου γιου του

Τσίρο Ιμόμπιλε Λάτσιο
EPA/ANGELO CARCONI

Λάτσιο: Επίθεση από οπαδούς της ομάδας του δέχθηκε ο Τσίρο Ιμόμπιλε κι η σύζυγός του, Τζέσικα Μελένα, φεύγοντας από το σχολείο του 4χρονου γιου τους.

Ο αρχηγός της Λάτσιο κατέθεσε μήνυση κι εξαπέλυσε επίθεση στα ιταλικά ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για υποκίνηση μίσους.

Ο Ιμόμπιλε κι η σύζυγός του, Τζέσικα Μελένα, δέχθηκε τόσο φραστική, όσο και σωματική επίθεση, με τους δικηγόρους του να αναφέρουν ότι: «Όλα αυτά, δυστυχώς, σχετίζονται με την υποκίνηση μίσους που ενθαρρύνει μέρος του Τύπου και δημοσιογράφοι μέσω των social media που διαδίδουν κίνητρα μίσους κατά του Τσίρο Ιμόμπιλε, αναφέροντας γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η Λάτσιο, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. Αναλυτικά: «Ολόκληρη η Λάτσιο εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον αρχηγό της, Τσίρο Ιμόμπιλε και την οικογένειά του, για τις ανησυχητικές και απαράδεκτες επιθέσεις που υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες. Ο αθλητισμός, και κατά συνέπεια η ηθική του αξία πρέπει να παραμείνει ως έχει: κάθε πράξη λεκτικής ή σωματικής βίας πρέπει να τυγχάνει ομόφωνης καταδίκης, ακράδαντα και αδικαιολόγητα».

Η «περίεργη» δήλωση του Λοτίτο

Για το θέμα μίλησε κι ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, με όσα είπε, πάντως, να προκαλούν άσχημη εντύπωση. «Μου συμβαίνει κάθε μέρα. Ζω έχοντας ασφάλεια εδώ και 20 χρόνια. Αν έπαιρνες το κινητό μου θα έβρισκες 500.000 απειλές για τη ζωή τη δική μου και τις οικογένειάς μου. Με απειλούν καθημερινά, αλλά δεν κάνω όλη αυτή τη φασαρία», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η υποκίνηση μίσους είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθεί».

Σχετικές ειδήσεις