ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: Αύξηση στον Ινφαντίνο με το μισθό του να «ζαλίζει»

FIFA: Αύξηση στον Ινφαντίνο με το μισθό του να «ζαλίζει»

FIFA: Κατά 33% αυξήθηκε ο μισθός του προέδρου και πλέον ο Τζιάνι Ινφαντίνο πληρώνεται όσο ένας ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής σε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο συνεχίζει να είναι πρόεδρος της FIFA μέχρι και το 2027. Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, επανεξελέγη το 2023 στο πόστο του. Μάλιστα μέσω της επανεκλογής του, αύξησε σημαντικά και τις οικονομικές του απολαβές, οι οποίες δεν ήταν λίγες έτσι κι αλλιώς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky Sports, μέχρι το 2022 οι απολαβές του Ινφαντίνο ήταν 1.990.000 ευρώ ετησίως. Από το 2023 όμως, έχουν αυξηθεί κατά 33% όπως αποφάσισε η FIFA για τον πρόεδρό της. Αυτό σημαίνει πως το ποσό που παίρνει κάθε χρόνο, φτάνει τα 2.690.000 ευρώ!

Πρόκειται για μυθικό νούμερο, το οποίο εισπράττουν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα αυτά τα λεφτά είναι εγγυημένα μέχρι το τέλος της θητείας του, δηλαδή μέχρι το 2027.

Τα οικονομικά του κέρδη, όμως, δε σταματούν εκεί. Η επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, έφερε μπόνους στον Τζιάνι Ινφαντίνο περίπου 2 εκατ. ευρώ! Και φυσικά προβλέπεται μπόνους ακόμη και μεγαλύτερο, σε περίπτωση επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις της FIFA.

Να θυμίσουμε πως ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, θα είναι το μεγαλύτερο σόου που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης!