ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Βύθισε» ΠΑΣ ο Ατρόμητος - Ανάσες για Παναιτωλικό, Βόλο | Αποτελέσματα και βαθμολογία

Super League: «Βύθισε» ΠΑΣ ο Ατρόμητος - Ανάσες για Παναιτωλικό, Βόλο | Αποτελέσματα και βαθμολογία
Eurokinissi

Super League: Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την ήττα του 3-2 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις καθυστερήσεις. «Διπλό» για Βόλο, «μοιρασιά» για Κηφισιά και ΟΦΗ.

«Άσχημη» ήττα 3-2 από τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα του στα play outs. Οι Ηπειρώτες έφτασαν πολύ κοντά σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, ωστόσο, το τέρμα του Βέργου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους και διατήρησε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία θέση.

Το «συγκρότημα» του Μιχάλη Γρηγορίου έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του 8ου λεπτού όταν ο Τζίμας έκανε την προβολή, αλλά ο Μαρκετζιάνι μπλόκαρε στην γραμμή. Αρχικά, διαιτητής και επόπτης έδειξαν σέντρα, αλλά έπειτα από την εξέταση του VAR διαπιστώθηκε πως δεν είχε περάσει όλη την γραμμή.

Στο 37’ ο Γκονζάλεθ άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση, όμως, στο 49’ ο Παμλίδης μ’ ένα τρομερό σουτ, έφερε το ματς στα ίσια. Στο 61’ ο Ατρόμητος πήρε και πάλι προβάδισμα, έπειτα από φάση διαρκείας και πλασέ του Τζαβέλλα σε κενή εστία, αλλά ο Εραμούσπε στο 85’ ισοφάρισε για δεύτερη φορά για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, στο 95’ ο Βέργος με όμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Έρλινγκμαρκ (79’ λ.τρ. Ασεβέδο), Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονζάλες, Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Βαλένσια (55’ Βρακάς), Κούεν (55’ Φριντγιόνσον), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τούτου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος (68’ Τσαούσης), Τζίνο, Λιάσος (46’ Λέο Μπατίστ), Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Τζίμας (69’ Ροζάλες), Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης.

«Ανάσα» για Βόλο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα play outs ο Βόλος, καθώς επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο Κόμπα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 63ο λεπτό, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Γκαρσία διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Μαγνησίας.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης (75’ Αλβαρες), Λύρατζης, Σουρλής (46’ Γκρόζντανιτς), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (84’ Σίτο), Κρεσπί, Παλάσιος (67’ Ζουγλής), Κωστέας (75’ Μάντζης).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης (97’ λ.τρ. Ασλανίδης), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόλιο (77’ Τσοκάνης, 86’ λ.τρ. Τρουιγέ), Κόμπα, Μύγας, Γκαρσία (86’ Μωραΐτης).

«Χ»αλάστηκαν και οι δύο

Με το «λευκό» 0-0 ολοκληρώθηκε η «μάχη» της Κηφισιάς με τον ΟΦΗ στο «Μ. Κρητικόπουλος» της Καισαριανής στο δεύτερο ματς, χρονικά, της πρεμιέρας των play outs. Το εν λόγω αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την επικράτηση του Βόλου επί του Αστέρα, δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν λίγο πιο «ζωντανά» τον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν την πρώτη ευκαιρία με τον Ματέους Σάντος, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 9’ το σουτ του Τσάπαν κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, σε μία φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Λάρσον στον Ματέους Σάντος.

Στο 19’ ο Ισέκα μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, έφυγε στο τετ-α-τετ και σκόραρε, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε καθώς, όπως έδειξε ο α’ βοηθός κι επιβεβαίωσε ο VAR, ο φορ του ΟΦΗ ήταν οριακά οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έγιναν πολύ νευρικές, με πολλά λάθη και ελάχιστες φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες. Πιο σημαντικές στιγμές ήταν το πλασέ του Οζέγκοβιτς στο 53’ που έφυγε λίγο άουτ και το τελείωμα του Αποστολάκη στο 71’ από καλή θέση που πέρασε ένα μέτρο μακριά απ’ τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (79’ Κλωναρίδης), Τεϊσέιρα, Τσάπαν, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Σολόα (69’ Βαφέας), Μπιφούμα (79’ Τεττέι), Μενέντεw (69’ Πρίτσας), Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς (79’ Ριέρα), Μπάκου, Χιμένεθ (64 Γκαγέγος), Αποστολάκης (88’ Λουίζ Φελίπε), Ισέκα.

Τριάρα... παραμονής για Παναιτωλικό

Σημαντική νίκη στη «μάχη» της αποφυγής των δύο τελευταίων θέσεων των play outs πήρε ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στην πρεμιέρα τους στο μίνι πρωτάθλημα, ανέβηκε στην 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας, είναι στο +1 από Βόλο και Κηφισιά, αλλά και στο -3 από τον ΟΦΗ που είναι μία θέση πιο πάνω.

Το «συγκρότημα» του Γιάννη Πετράκη άνοιξε το σκορ στο 26’ όταν ο Καρέλης βρήκε τον Χουάνπι και αυτός με πλασέ νίκησε τον Χοβάν. Μάλιστα, στο 34’ οι Αγρινιώτες πήραν… αέρα δύο τερμάτων, με… δράστη τον Μαυρία, έπειτα από φάση διαρκείας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αλλά στις καθυστερήσεις, ο Λομόνακο με όμορφο πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον Παναιτωλικό.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Μάριος Οικονόμου, Μλάντεν, Τάμπιτζε, Τορεχόν, Χουάνπι (92’ Μπουζούκης), Τσιγγάρας (92’ Μπαμπόκ), Φρ. Ντουάρτε (89’ Μπελεβώνης), Ντίας (83’ Λιάβας), Καρέλης (83’ Λομόνακο).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής (65’ Μπετανκόρ), Χατζηστραβός (91’ Σοφιανός), Μπέργκστρεμ, Άγγελος Οικονόμου (46’ Ουεντρεάγκο), Μορέιρα, Ντανκερλούι (46’ Γκοτζαμανίδης), Ουάρντα, Τομάς (65’ Μούργος), Άλεκσιτς.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρεμιέρας των play outs

Σάββατο 16 Μαρτίου

  • Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 0-2 (63' Κόμπα, 69' Γκαρσία)
  • Κηφισιά - ΟΦΗ 0-0
  • Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 (37' Γκονζάλες, 61' Τζαβέλλας, 95' Βέργος - 49' Παμλίδης, 85' Εραμούσπε)
  • Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-0 (26' Χουάνπι, 34' Μαυρίας, 93' Λομόνακο)

Η βαθμολογία των play outs της Super League

  1. Αστέρας Τρίπολης 31
  2. Ατρόμητος 31
  3. Πανσερραϊκός 27
  4. ΟΦΗ 26
  5. Παναιτωλικός 23
  6. Κηφισιά 22
  7. Βόλος 22
  8. ΠΑΣ Γιάννινα 18

Επόμενη αγωνιστική (2η play outs)

Σάββατο 30 Μαρτίου

  • 15:00 Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης
  • 17:30 Βόλος - Κηφισιά
  • 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
  • 20:00 ΟΦΗ - Ατρόμητος

Σχετικές ειδήσεις