ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνικής Ελλάδας, Πογέτ: «Είμαστε έτοιμοι για το Καζακστάν, δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου»

Εθνικής Ελλάδας, Πογέτ: «Είμαστε έτοιμοι για το Καζακστάν, δεν σκέφτομαι το συμβόλαιό μου»

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για τον κρίσιμο ημιτελικό των playoffs του Nations League, την ετοιμότητα της Εθνικής Ελλάδας να διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro 2024 και έδωσε συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Πανέτοιμη για την πρώτη μεγάλη μάχη πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024 είναι η Εθνική Ελλάδας, η οποία θα υποδεχθεί (21/3) το Καζακστάν στην «OPAP Arena», για τα ημιτελικά των playoffs του Νations League.

Οι παίκτες της «γαλανόλευκης» προπονήθηκαν την Καθαρά Δευτέρα (18/3) στο γήπεδο του Πανιώνιου, στη Νέα Σμύρνη, με τον Γκουστάβο Πογέτ να μιλάει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Καζάκους, το συμβόλαιό του, την αναβολή της αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και τις ευρωπαϊκές προκρίσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ:

Για την αναβολή στη Super League: «Είναι πολύ σημαντική η διακοπή, ευχαριστώ τη Σουπερ Λιγκ, γιατί σήμερα και χθες έκανα δύο δυνατές προπονήσεις με την ομάδα, τις οποίες δεν θα μπορούσα να κάνω αν δεν συμφωνούσαν στην αναβολή της αγωνιστικής. Δύο χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και τώρα είμαστε κοντά στον στόχο μας».

Για την ετοιμότητα της Εθνικής Ελλάδας: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε έτοιμοι».

Για το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν: «Το πρώτο παιχνίδι είναι κλειδί. Μόνο αυτό κοιτάμε. Πρέπει να είναι καλά οι παίκτες και να είναι συγκεντρωμένοι. Να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο».

Για την κατάσταση των παικτών και τη φόρμα τους: «Παρακολουθούσα τους ποδοσφαιριστές, ήμουν σε επαφή με τους γυμναστές των ομάδων. Όπως σας είπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για το Καζακστάν και τη δυναμική που μπορεί να βγάλει: «Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τα πάντα για αυτούς. Θα εκπλαγώ αν αλλάξουν κάτι. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για το αν θεωρούνται εύκολα τα πράγματα για την Εθνική: «Το πιο επικίνδυνο είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο».

Για το τι θα κάνει σε περίπτωση που προκριθεί η Ελλάδα στο Euro 2024 και του προσφερθεί νέο συμβόλαιο: «Εξαρτάται. Γιατί σε κάθε συμβόλαιο υπάρχουν άλλοι όροι. Αλλά θα παραμείνω ο ίδιος προπονητής και ο ίδιος άνθρωπος».

Για το αν σκέφτεται το τέλος του συμβολαίου του: «Όχι, έχω ολοκληρώσει δύο συμβόλαια ως παίκτης και στα δύο έπαιζα μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για να καταλήξει λέγοντας ο ίδιος: «Ευχαριστώ τον κ. Σπανό για την παραχώρηση του προπονητικού και δεύτερον συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για την πρόκριση. Είναι σημαντικό να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικές ειδήσεις