ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα δίχτυα της Sportradar ομάδα που έστηνε αγώνες - Δεκαετής αποκλεισμός η τιμωρία της

Στα δίχτυα της Sportradar ομάδα που έστηνε αγώνες - Δεκαετής αποκλεισμός η τιμωρία της

Σύλλογος από την Κόστα Ρίκα τιμωρήθηκε με 10 χρόνια αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις για συμμετοχή στελεχών της σε υπόθεση στημένων παιχνιδιών.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα τιμώρησε με 10ετή αποκλεισμό την ομάδα Πουέρτο Γκολφίτο για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση των μελών της έκρινε ότι οι επικεφαλής της Πουέρτο Γκολφίτο συμμετείχαν σε στημένους αγώνες, για τους οποίους επέβαλε κυρώσεις στον σύλλογο και τους κύριους εκπροσώπους του, με δέκα χρόνια αποκλεισμό από κάθε είδους ομοσπονδιακές ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, καθώς θεωρείται πολύ σοβαρή συμπεριφορά κατά της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστή η τιμωρία.

Η Πουέρτο Γκολφίτο είναι σύλλογος στη νότια Κόστα Ρίκα και αγωνίζεται στην Promotion League, δηλαδή στην δεύτερη κατηγορία της χώρας. Μαζί με την ομάδα τιμωρήθηκαν ο πρόεδρος, ο μεγαλομέτοχος και ο γενικός διευθυντής, οι οποίοι θα ασκήσουν έφεση.

Η σχετική έρευνα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άρχισε τον Νοέμβριο του 2023 μετά από σχετική ειδοποίηση που ελήφθη από το σύστημα ανίχνευσης ύποπτης δραστηριότητας, την περίφημη Sportradar.

«Η έρευνα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εκθέσεις που ετοίμασε η εταιρεία Sportradar καθώς και μαρτυρίες από πολλά άτομα που ήρθαν να δώσουν τις καταθέσεις τους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις