ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Μυθικό πριμ εκατομμυρίων ευρώ στους παίκτες για πρόκριση στο Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Μυθικό πριμ εκατομμυρίων ευρώ στους παίκτες για πρόκριση στο Euro 2024

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να δοθεί στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας το 50% από το μπόνους που μοιράζει η UEFA σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, μετά από πολλά χρόνια.

Η Ελλάδα διεκδικεί την πρόκριση στο Euro 2024, μέσω του Path C των playoffs του Nations League. Την Πέμπτη (21/3, 21:45) υποδέχεται το Καζακστάν στην «OPAP Arena» και σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο. Ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαρτίου, στην έδρα του νικητή του άλλου ημιτελικού.

Το κίνητρο της συμμετοχής σε μια τέτοια διοργάνωση είναι από μόνο του πολύ μεγάλο για τους Έλληνες διεθνείς. Ωστόσο η ΕΠΟ επιχειρεί να το αυξήσει ακόμα περισσότερο.

Και για την ακρίβεια με μερικά εκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ελληνικό ομοσπονδία από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα δοθεί στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας ένα συνολικό ποσό που θα ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, μιας και το μπόνους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις ομάδες που συμμετέχουν στο Euro 2024 ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης».

Σχετικές ειδήσεις