ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Σπάνε» καρδιές με ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Super League: «Σπάνε» καρδιές με ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Super League: Κομβική η 2η αγωνιστική των playoffs για τη «μάχη» του τίτλου, με τεράστια ματς σε Λεωφόρο και OPAP Arena, ικανά να καθορίσουν την πορεία προς τον τίτλο.

Πέρασαν τρεις ολόκληρες εβδομάδες απ’ την πρεμιέρα των playoffs της Super League. Η ώρα για τη 2η αγωνιστική έφτασε, με τα αποτελέσματα της πρώτης σχεδόν να έχουν ξεχαστεί. Η βαθμολογία μένει να θυμίζει το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού και του Άρη σε αυτή του ΠΑΟΚ, όπως φυσικά και τη νίκη της ΑΕΚ στη Λαμία.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετατρέπει τη 2η… στροφή των αγώνων κατάταξης σε κομβική. Διότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, να εδραιώσει πλεονεκτήματα, ή ακόμη να βάλει και τέλος στα όνειρα κάποιων για τη συνέχεια της «μάχης» του τίτλου. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν σε αυτή την αγωνιστική υπάρχουν τα τεράστια ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Αρχικά στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός που είχε νικήσει 3-1 στο Φάληρο, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ που είχε χάσει 1-0 απ’ τον Άρη στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς είναι δεύτεροι και οι «πράσινοι» τρίτοι, με τις δύο ομάδες να θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να μείνουν… ολοζώντανες στο κυνήγι του τίτλου, αλλά και για να εκμεταλλευτούν πιθανό στραβοπάτημα της ΑΕΚ.

Ο Φατίχ Τερίμ υπολογίζει ξανά τον Τιν Γεντβάι αλλά άφησε εκτός αποστολής τους Σένκεφελντ, Ούγκο και Αϊτόρ, τη στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου δε θα έχει τον Μπάμπα, όπως και τους Μιχαηλίδη, Σάστρε, Εκόνγκ.

Μετά το σπουδαίο ματς της Λεωφόρου, θα ακολουθήσει ένα εξίσου σημαντικό ντέρμπι στην OPAP Arena. Η ΑΕΚ στην κατάμεστη έδρα της θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό. Η Ένωση θέλει πρωτίστως να διατηρήσει την κορυφή στη βαθμολογία επικρατώντας των Πειραιωτών, αλλά συγχρόνως και να «πετάξει» εκτός διεκδίκησης τους «ερυθρόλευκους». Αν νικήσουν οι γηπεδούχοι η διαφορά τους θα είναι 8 βαθμοί που δύσκολα καλύπτονται σε 8 αγωνιστικές. Αυτόματα λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα παίξει για να μείνει… ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, έχοντας αυτοπεποίθηση παρά την ήττα του στο αιώνιο ντέρμπι, καθώς ακολούθησε η εξάρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει για πρώτη φορά όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει τον Ζέλσον Μαρτίνς στη διάθεσή του, όχι όμως και τους Όρτα-Αλεξανδρόπουλο.

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι στην OPAP Arena, θα διεξαχθεί και το αδιάφορο βαθμολογικά Άρης-Λαμία. Παιχνίδι γοήτρου και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης για τον τελικό Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Playoffs:

Κυριακή 31 Μαρτίου

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 18:00 Cosmote Sport 2

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 20:30 Cosmote Sport 1

Άρης-Λαμία 20:30 Novasports Prime

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ 62
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 59
Ολυμπιακός 57
Άρης 45
Λαμία 34

Επόμενη Αγωνιστική (3η)

Τετάρτη 3 Απριλίου

Ολυμπιακός-Άρης 19:00

ΠΑΟΚ-Λαμία 19:30

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 21:00