ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Απέδρασε με «χρυσό» βαθμό και παρέμεινε μόνος πρώτος!

Super League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Απέδρασε με «χρυσό» βαθμό και παρέμεινε μόνος πρώτος!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε από το 2-0 του 49ου λεπτού κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια, παραμένοντας μόνος στην κορυφή της Super League.

Η ΑΕΚ έψαχνε αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την επιστροφή στην κορυφή στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Γκατσίνοβιτς και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου βρέθηκαν μπροστά με 2-0, μετά το γκολ του Άμραμπατ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως, κατάφερε να μείνει όρθιος στην «OPAP Arena», εκμεταλλευόμενος την αδράνεια που έδειξαν οι γηπεδούχοι στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 62ο λεπτό με τον Μπάμπα σε φάση διαρκείας κι ισοφάρισε στο 89’, με τον Οζντόεφ να πλασάρει, όντας πεσμένος στο χορτάρι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκι έφυγε έτσι με «χρυσό» βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια, παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος, στο +1 από την ΑΕΚ

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Με την ώθηση που της δίνει η «OPAP Arena», η ΑΕΚ μπήκε με ένταση στο παιχνίδι και πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα, ενώ σταδιακά πίεσε κι εκείνος ψηλά.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν η κεφαλιά του Ελίασον από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία στο 11ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, όμως, το ματς, μολονότι ο ρυθμός ήταν καλός, δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή στο πρώτο μισάωρο.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΠΑΟΚ να γίνεται πιο επικίνδυνος, όποτε έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση. Τελικά, οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν γκολ στο 30ο λεπτό, με τον Γκατσίνοβιτς, έπειτα από ωραία γρήγορη επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και βρέθηκαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να δημιουργήσουν τελικές εντός εστίας. Κορυφαία στιγμή η κεφαλιά του Κεντζιόρα, μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς στο 35ο λεπτό.

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Πόνσε να παίρνει τη θέση, πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το οποίο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 στο 49’, με τον Κοτάρσκι να φέρει ευθύνη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και θα μπορούσε να είχε μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά του Κεντζιόρα πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο 58’.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε τη γρήγορη «απάντηση» που ήθελε! Το έπραξε με το τέρμα του Μπάμπα, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων στο 62' κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Με τη σκοπιμότητα να μεγαλώνει όσο το ματς όδευε προς το τέλος του, το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό και τα νεύρα ήταν πολλά, με χαρακτηριστικότερη την ένταση την ένταση του Μπάμπα με τον Βίντα.

Η ΑΕΚ πήγε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα, αλλά σε ακόμα μια φάση που η άμυνα της αδράνησε και δεν μπόρεσε να απομακρύνει δέχθηκε την ισοφάριση. Ο Οζντόεφ ισοφάρισε σε 2-2 για τον ΠΑΟΚ.

Η «Ένωση» είχε τη στιγμή της για να πετύχει τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Γιόνσον κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Κοτάρσκι στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων κι έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε «χρυσό» βαθμό στην «OPAP Arena».

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Βίντα, Άμραμπατ, Πόνσε, Αθανασιάδης – Μεϊτέ, Ότο, Ραχμάν, Σάστρε
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79΄ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (73΄ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (87΄ Φερνάντες), Ελίασον, Πινέδα (87΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Ότο (59΄ Σάστρε), Μπάμπα, Μειτέ, Σβαμπ (66΄ Οζντόεφ), Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μπράντον (59΄ Σαμάτα)

Σχετικές ειδήσεις