ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Θέμα στο Kicker τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας - «Τεράστια νίκη»

Super League: Θέμα στο Kicker τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας - «Τεράστια νίκη»

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, έκανε δηλώσεις στο γερμανικό περιοδικό, Kicker, διαψεύδοντας ωστόσο όσα του αποδόθηκαν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας.

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσαν ότι από την Τρίτη (09/04) τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή διαδικασία εισόδου στα γήπεδα.

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό «Kicker» ασχολήθηκε εκτενώς με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και σε ρεπορτάζ του αναφέρθηκε στις κάμερες υψηλές ευκρίνειας, στον νέο τρόπο εισόδου στα γήπεδα, ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον στα γήπεδα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία εσωτερικής ασφάλειας, ψηφιοποίησης και αθλητισμού επειδή όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Το ποδόσφαιρο πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να διασφαλίζει την ασφάλεια των γηπέδων και την άνεση των φιλάθλων. Βήμα, βήμα θα συνεχίσουμε να προχωράμε.

Η σημερινή κατάσταση στα γήπεδα φαίνεται να μας δικαιώνει. Υπήρχαν περισσότεροι από 30.000 οπαδοί στο κορυφαίο παιχνίδι της Αθήνας, 10.000 φίλαθλοι στη Λαμία, συμπεριλαμβανομένων 500 οπαδών του Ολυμπιακού για πρώτη φορά - όλοι ήρεμοι και χωρίς σημαντικά επεισόδια.

Δεν ρίχτηκε ούτε ένα καπνογόνο σε κανένα από τα επτά γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, ούτε κάποιο μπουκάλι νερού, ούτε καν ένας αναπτήρας. Ήδη πρόκειται για μια τεράστια νίκη. Και το ίδιο το άθλημα φροντίζει τα υπόλοιπα. Γιατί κανείς δεν θέλει να ρισκάρει να παίξει χωρίς κόσμο το επόμενο παιχνίδι ή ακόμα και τη διεκδίκηση του τίτλου στην πιο συναρπαστική μάχη από το 1980. Είναι μια win-win κατάσταση. Στην πραγματικότητα, μια κατάσταση win-win-win για τους φίλους του ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα και την κυβέρνηση».

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, από την πλευρά της Λίγκας ξεκαθαριζόταν πως η τοποθέτηση του προέδρου της Super League στο Kicker είναι η ακόλουθη:

«Το φετινό Πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στα 65 χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League, ίσως στην πιο αμφίρροπη κι ενδιαφέρουσα μάχη τίτλου στην Ευρώπη αυτή την αγωνιστική περίοδο, με τέσσερις διεκδικητές του Τίτλου, επί συνόλου 14 συλλόγων που απαρτίζουν τη Super League, να κάνουν μια άκρως ανταγωνιστική διαδρομή, τόσο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, όσο και σε αυτές τις πρώτες τέσσερις στροφές των Stoiximan Super League Playoffs».

Πρόσθεταν, μάλιστα, πως «τα υπόλοιπα που αποδίδονται στον πρόεδρο της Super League ως δήλωσή του, αποτελούν συμπεράσματα και απόψεις του δημοσιογράφου του Kicker και όχι δήλωσή του».

Σχετικές ειδήσεις