Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Κυπελλούχος κι ευρωπαίος με… buzzer beater του Βαγιαννίδη!

Παναθηναϊκός – Άρης: Με γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 τους «κίτρινους» στον τελικό του Βόλου και κατέκτησε το 20ο Κύπελλο της ιστορίας του και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Άρης
EUROKINISSI
3'

Σε έναν τελικό που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας κι είχε ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και τρεις αποβολής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ολοκληρώσει με ένα τρόπαιο μια κακή σεζόν για εκείνον.

Το «τριφύλλι» βρήκε δίχτυα στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να εξελίσσεται σε «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα του.

Με το γκολ του ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε μόνο να κατακτήσει το 20ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του, αλλά παράλληλα και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκός - Άρης

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στις μεταβιβάσεις τους, με αποτέλεσμα τα λάθη να είναι αρκετά. Επίσης, οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να είναι λίγες.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Άρη κι ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Λοντίγκιν να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Φαμπιάνο.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα με το σουτ του Μαντσίνι μέσα από τη μεγάλη περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουέστα.

Αυτές οι δύο στιγμές ήταν κι οι μοναδικές αξιόλογες από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε αρκετή ένταση και νεύρα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η αριθμητική ισορροπία άλλαξε, καθώς ο Κώτσιρας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 51ο λεπτό. Αυτή ήταν κι η πρώτη αποβολή στην καριέρα του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων κι είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να βρει δίχτυα.

Στο 65ο λεπτό αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ο Νταρίντα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους «κίτρινους», καθώς ο Ζαν Ζουλ είδε την απευθείας κόκκινη για κλωτσιά στον Μπακασέτα στο 71ο λεπτό.

Ήταν η τρίτη αποβολή σε διάστημα 20 λεπτών στον τελικό, απόρροια του σκληρού παιχνιδιού που υπήρξε από το πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω κι είχε καλές στιγμές με τον Μπερνάρ στο 79’ και τον Μπακασέτα στο 90+3’.

Όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα οδηγηθεί στην παράταση, ωστόσο ο Γιώργος Βαγιαννίδης με γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ομάδα του.

Γκολ: 90+7' Βαγιαννίδης
Διαιτητής:
Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία)
Κίτρινες: 36’ Κώτσιρας, 43’ Τσέριν, 90’+3’ Χουάνκαρ - 15’ Νταρίντα, 36’ Ζαμόρα, 42’ Μοντόγια, 90’+2’ Μορόν
Αποβολές: 51’ Κώτσιρας (2η κίτρινη) – 65’ Νταρίντα (2η κίτρινη), 71’ Ζουλ (απευθείας αποβολή)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν, Μαντσίνι (62’ Βαγιαννίδης), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία (68’ Βερστράτε), Ζαμόρα, Μορόν

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή