ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Προπονητές αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ! (photos)

Μουντιάλ 2014: Προπονητές αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ! (photos)

Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ο «Μίδας» της διοργάνωσης με αμοιβή σχεδόν 8,5 εκ. ετησίως

Ίλιγγο προκαλούν οι ετήσιες απολαβές των περισσότερων προπονητών των εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα, παίρνουν παραπάνω χρήματα ακόμα και από συναδέλφους τους που καθοδηγούν τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη.

Η «Dailymail» έδωσε τη λίστα με τους μισθούς των κόουτς όλων των ομάδων του Μουντιάλ, με τον Φάμπιο Καπέλο να είναι ο... «Μίδας» στο είδος του, με απολαβές που φτάνουν τα 8,5 εκ, ευρώ! Χαρακτηριστικό είναι πως ο Άγγλος προπονητής παίρνει μισθό 763 φορές ανώτερο από έναν Ρώσο πολίτη, που φτάνει μ.ο να αμείβετε με περίπου 11 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Πολύ πιο πίσω από τον Καπέλο βρίσκεται ο Ρόι Χόντσον (Αγγλία) με 4,3 εκ. ευρώ ενώ την πιο ακριβοπληρωμένη τριάδα συμπληρώνει ο κόουτς της Ιταλίας Σέζαρε Πραντέλι με 3,2 εκ. ευρώ.

Επίσης άλλο αξιοσημείωτο είναι πως ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Σαμπρί Λαμουσί, αμείβετε με 765 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 795 φορές παραπάνω από τον μέσο μισθό στην χώρα που είναι κοντά στα 965 ευρώ!

Ο δικός μας Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στην 21η θέση με 640,000 ευρώ, ενώ οι πιο «φτωχοί» είναι οι προπονητές της Κροατίας, της Γκάνας και του Μεξικό με την... τσέπι τους να μην γεμίζει με πάνω από 200,000 ευρώ τον χρόνο. Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες τους μισθούς και των 32 προπονητών:

Διαβάστε ακόμα:

Μουντιάλ 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)

Mundial 2014: Αισιόδοξος για πρόκριση ο Σάντος

Mundial 2014: Έτοιμος για γκολ ο Μήτρογλου

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μουντιάλ (pics)