ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Σκάνδαλο στημένου παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο (video+photos)

Μουντιάλ 2014: Σκάνδαλο στημένου παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο (video+photos)

Σοκ προκαλεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πρωτοσέλιδο εφημερίδας που αναφέρει πως η Γκάνα «δίνει» παιχνίδια

Η σημερινή «Daily Telegraph» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο το οποίο έχει «ταρακουνήσει» τους πάντες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για σκάνδαλο που ίσως έχει να κάνει και με παιχνίδι Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομοσπονδία της Γκάνας, έχει αποφασίσει να.... στήνει παιχνίδια, κάτι το οποίο μαθεύτηκε μετά από έρευνα μηνών.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, υπάρχει συνάντηση μάνατζερ, Κρίστοφερ Φόρσαϊτ, του μέλους της ομοσπονδίας της Γκάνας, Όμπεντ Νκέτια και ενός μυστικού... ερευνητή.

Μετά από πληροφόρηση που έφτασε πριν 6 μήνες, η Telegraph και το Channel 4 ξεκίνησαν την έρευνα με δημοσιογράφους να παριστάνουν τους «επενδυτές».

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η πρώτη συνάντηση έγινε μαζί και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Γκάνας και η εφημερίδα υποστηρίζει πως η «ρήτρα» για κάθε στημένο παιχνίδι είναι 100.000 λίρες!

«Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κρίστοφερ Φορσάιθ, ατζέντης ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα της Γκάνας.

«Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς», ακούγεται να λέει στο video που δημοσιεύει η «Telegraph», ο Ομπέντ Ενκιτιά.

Προφανώς όλα αυτά έχουν να κάνουν με φιλικό παιχνίδι, όμως κανείς δεν ξέρει αν κάτι τέτοιο έχει γίνει και στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις «κακές γλώσσες», να μιλάνε για το παιχνίδι της Γκάνας με την Γερμανία (2-2). Σίγουρα το θέμα αυτό θα απασχολήσει τους ανθρώπους της FIFA γιατί έρχεται να πλήξει την εικόνα και την φήμη ενός Μουντιάλ, που μάλιστα είναι το ωραιότερο και το πιο εντυπωσιακό των τελευταίων ετών. Η Ομοσπονδία αναμένεται να παραθέσει την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

ΝΕΡΙΤ: Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής