ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Ο δρόμος για το «όνειρο» (photos)

Μουντιάλ 2014: Ο δρόμος για το «όνειρο» (photos)

Η Ελλάδα βρίσκεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με τον τελικό της 13ης Ιουλίου να μην είναι πλέον τόσο μακριά

Ο μεγαλύτερος στόχος αυτής της Εθνικής ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αυτός επετεύχθη με τον πιο «γλυκό» τρόπο. Οι διεθνείς μας έπειτα από συγκλονιστική εμφάνιση (την καλύτερη που έκαναν μετά την κατάκτηση του Euro 2004), συνεχίζουν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τη στιγμή που Άγγλοι, Ισπανοί και Ιταλοί είναι... σπίτι τους.

Αυτή η Εθνική με μπάλα σαν τη χθεσινή δεν πρέπει να φοβάται. Ίσα ίσα πρέπει να ονειρεύεται (μαζί και εμείς) το πιο απίθανο σενάριο. Ο δρόμος για τον τελικό της 13ης Ιουλίου που θα διεξαχθεί στο ιστορικό «Μαρακανά» δεν είναι –πλέον- τόσο μακριά. Έχει μόνο τέσσερις «στάσεις», με την πρώτη να λέγεται Κόστα Ρίκα.

Οι διασταυρώσεις μέχρι τον... τελικό

Ας ονειρευτούμε πρόωρα και ας δούμε τις διασταυρώσεις μέχρι τον τελευταίο και κρισιμότερο αγώνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αρχικά, η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να ξεπεράσει τη Κυριακή στο Ρεσιφέ το εμπόδιο της μεγάλης έκπληξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κόστα Ρίκα. Η παρέα του Κάμπελ τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ουρουγουάη των Καβάνι και Σουάρες και στέλνοντας... σπίτι τους, τις Ιταλία και Αγγλία.

Αν η Ελλάδα προκριθεί στους «8», θα αντιμετωπίσει στο Σαλβαδόρ τον νικητή του Ολλανδία-Μεξικό, σε παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου. Αν η ξέφρενη πορεία μας συνεχιστεί, τη Τετάρτη στις 9 Ιουλίου στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στην Αργεντινή (λογικά) του Λιονέλ Μέσι ή το Βέλγιο. Τέλος, στον τελικό που θα γίνει στις 13 Ιουλίου στο «Μαρακανά» φέρτε μας την Γερμανία ή την Βραζιλία.

Αυτές είναι οι διασταυρώσεις της Εθνικής μας ομάδας και μπορεί να μιλάμε υποθετικά, όμως όλοι ξέρουμε πως τα όνειρα είναι ... δωρεάν και πρέπει να τα κάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Πήραν τους… δρόμους οι κάτοικοι του Ηρακλείου!

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Βγήκαν στους δρόμους οι Έλληνες! (pics+video)

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... και φύγαμε για τελικό! (pics)