ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - Φάση των 16: Η πιο μεγάλη ώρα της Ελλάδας!

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - Φάση των 16: Η πιο μεγάλη ώρα της Ελλάδας!

Η αντίστροφη μέτρηση για το νοκ άουτ παιχνίδι της εθνικής μας στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2014, έχει ξεκινήσει. Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί σήμερα το βράδυ στις 23:00 με την Κόστα Ρίκα στο γήπεδο «Αρένα Περναμπούκο» και το Newsbomb σας βάζει από τώρα στο κλίμα του αγώνα.


Έτοιμοι να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 είναι οι Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι σε λίγες ώρες θα κληθούν να προσπεράσουν το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα, προκειμένου να βρεθούν στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014, που διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα τεθούν αντιμέτωποι με την Κόστα Ρίκα, στο ζευγάρι που αποτελείται από δύο ομάδες που δεν έχουν δώσει ποτέ ξανά το «παρών» σε αγώνες νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο αντίπαλοι συναντιούνται στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ποτέ στο παρελθόν τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν είχαν τεθεί αντίπαλοι, ούτε καν σε φιλικό παιχνίδι, οπότε ο αποψινός αγώνας θα είναι και η πρώτη σύγκρουσή τους.

Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, αφού αμφότερες αρέσκονται στο να δίνουν χώρους τους αντιπάλους τους και να φεύγουν σε γρήγορες αντεπιθέσεις, γεγονός που θα δυσκολέψει την ζωή και των δύο αντιπάλων, αφού δεν είναι μαθημένες να παίζουν κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Συνταγή που κερδίζει, δεν αλλάζει!
Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να διατηρήσει το σχήμα που αγωνίστηκε και κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ορέστης Καρνέζης αναμένεται να ξεκινήσει αφού έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον απασχολούσε, ενώ στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα αγωνιστούν οι Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Σάμαρη, Μανιάτη και Καραγκούνη, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται οι Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος και Σαμαράς.

Τι έκαναν στους ομίλους
Η Κόστα Ρίκα είναι η έκπληξη της διοργάνωσης, αφού κατάφερε να προκριθεί εις βάρος της Ιταλίας και της Αγγλίας, δύο υπερδυνάμεων στον Ευρωπαϊκό αλλά και τον Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό «χάρτη». Το ντεμπούτο της στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ ήταν απέναντι στην Ουρουγουάη. Ο Κάμπελ και η παρέα του έκαναν πάρτι απέναντι στους λατίνους, επικρατώντας με 3-1, ενώ στη συνέχεια «πάγωσαν» τους Ιταλούς, κερδίζοντάς τους με 1-0. Την τελευταία αγωνιστική, έμειναν σε «λευκή» ισοπαλία με την Αγγλία, κι προκρίθηκαν ως πρώτοι του ομίλου, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η Ουρουγουάη η οποία χθες αποκλείστηκε από την Κολομβία.

Η Ελλάδα πάλι, έκανε την υπέρβασή της. Οι διεθνείς μας φαίνεται πως το πάνε βήμα – βήμα με τα Μουντιάλ. Το 1994 εμφανιστήκαμε για να συμπληρώσουμε τους ομίλους, χάνοντας από Νιγηρία και Αργεντινή με το βαρύ 4-0, ενώ η Βουλγαρία μας είχε φιλοδωρήσει με δύο γκολ. Το 2010 στη Νότιο Αφρική ήρθε η στιγμή της πρώτης νίκης (2-1 την Νιγηρία), ενώ φέτος ήρθε η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος αν και γνώρισαν βαριά ήττα με σκορ 3-0 στην πρεμιέρα από την Κολομβία ανασυντάχθηκαν άμεσα και κατάφεραν να πάρουν με νύχια και με δόντια το «Χ» (0-0) κόντρα στους Ιάπωνες που έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για κάτι παραπάνω από 50 λεπτά, λόγω αποβολής του Κώστα Κατσουράνη.

Στον τελευταίο αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού επιβεβαιώθηκε το ομαδικό πνεύμα που μας διακατέχει σαν ομάδα. Κόντρα στην παρέα του Ντρογκμπά και του Γιάγια Τουρέ, η Ελλάδα έκανε το καλύτερό της παιχνίδι την τελευταία δεκαετία και επικράτησε με σκορ 2-1 χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Σαμαράς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Ακτής τα μάζεψαν κι επέστρεψαν στην Αφρική κι εμείς σήμερα συνεχίζουμε με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το αν θα καταφέρουμε να βρεθούμε εκεί, θα το ξέρουμε λίγο μετά τη μια τα μεσάνυχτα. Ευχή μας πάντως είναι να μη βάζουμε φρένο στα όνειρα και να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη απέναντι και στην Κόστα Ρίκα. Όλα τα άλλα, θα έρθουν μόνα τους...

Διαβάστε ακόμα:

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - Φάση των 16: Τώρα «μιλάει» η ελληνική ψυχή

Μουντιάλ 2014: Έφαγαν το... αυτί φιλάθλου! (pics+video)

Μουντιάλ 2014: Επεισόδια στην Βραζιλία