ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - Φάση των 16: Τώρα «μιλάει» η ελληνική ψυχή

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα - Φάση των 16: Τώρα «μιλάει» η ελληνική ψυχή

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε, έφτασε. Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει απόψε (29/6 - 23:00) την Κόστα Ρίκα για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και είναι έτοιμη να γράψει... ιστορία.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό του Φερνάντο Σάντος, την πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής μας, πόσους φιλάθλους θα έχει η Κόστα Ρίκα στις εξέδρες του Ρεσίφε, την τηλεοπτική μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ αλλά και το ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα.

Τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα
Στην τελευταία προπόνηση της ελληνικής ομάδας ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα και όπως φάνηκε από τις επιλογές του, στην τριάδα των χαφ θα είναι οι Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης και ο Γιώργος Καραγκούνης ως επιτελικός μέσος, κάτι που σημαίνει πως ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι στον πάγκο.

Από εκεί και πέρα, ο Ορέστης Καρνέζης ανέβασε τις πιθανότητές του για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ η τετράδα μπροστά του στην άμυνα δεν θα αλλάξει, με τον Βασίλη Τοροσίδη να καλύπτει το δεξί άκρο, ο Χοσέ Χολέμπας το αριστερό και στο κέντρο θα είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς.

Στην επίθεση, ο Γιώργος Σαμαράς θα διατηρηθεί στην κορυφή, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κινείται από τα δεξιά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά.

Οι φίλαθλοι των αντιπάλων μας
Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Ελλάδα στις κερκίδες του «Μινεϊραο» επικράτησε ένας πανικός με 50.000 Κολομβιανούς, να παίρνουν από μόνοι τους το τρίποντο για την ομάδα τους.

Από εκεί και πέρα, για τη δεύτερη αγωνιστική η Ιαπωνία είχε περίπου 30.000 κόσμο υπέρ της, ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι Έλληνες δεν έδειξαν να μασάνε ιδιαίτερα.

Απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αναμένονται ξανά αρκετοί Κοσταρικανοί. Τα πλάνα τους αρχικά, ήταν για το Ρίο Ντι Τζανέιρο, καθώς δεν πίστευαν πως θα έφταναν στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, εκτιμάται πως ήδη στο Ρεσίφε βρίσκονται περίπου 8.000 Κοσταρικανοί και αναμένονται ακόμα 17.000 οι οποίοι θα φτάσουν στις 25.000 και θα δημιουργήσουν σίγουρα μία «καυτή» ατμόσφαιρα.

Η τηλεοπτική μετάδοση
Την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2014 θα μεταδώσουν σε απευθείας σύνδεση με το Ρεσιφέ της Βραζιλίας η ΝΕΡΙΤ, η ΝΕΡΙΤ sports και η ΝΕΡΙΤ HD την Κυριακή 29 Ιουνίου στις 23.00.

Νωρίτερα, στις 21.00 θα μεταδοθεί και από τα τρία κανάλια εκπομπή pregame, στη διάρκεια της οποίας θα μεταδοθεί αποκλειστική συνέντευξη του παίκτη της Εθνικής Κόστα Ρίκα – γνωστού στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του στον Ολυμπιακό – Τζόε Κάμπελ, καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ πριν από και μετά τη λήξη του αγώνα, που θα συνοδεύεται από δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών αλλά και φιλάθλων, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βραζιλία για να στηρίξουν την Εθνική μας.

Ο διαιτητής του αγώνα
Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία είναι ο «εκλεκτός» της FIFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα θα είναι το τρίτο που θα διευθύνει ο 37χρονος ρέφερι, μια και στην φάση των ομίλων ήταν ο «άρχοντας» στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής για το Ε’ γκρουπ μεταξύ της Ονδούρας με το Εκουαδόρ, το οποίο έληξε με επικράτηση 2-1 των τυπικά φιλοξενούμενων, ενώ διαιτήτευσε και στην αυλαία του 8ου ομίλου στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με το Βέλγιο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να παίρνουν το «τρίποντο» 1-0.