ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ – Ξάνθη 1-0

ΟΦΗ – Ξάνθη 1-0

Το γκολ του Τζορτζ στο 84' «λύτρωσε» τους Κρητικούς και τους φέρνει στην κορυφή του 3ου ομίλου – Δοκάρι στο φινάλε οι Ακρίτες

Την ανωτερότητα του ΟΦΗ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ξάνθη στο «Γεντί Κουλέ» επιβεβαίωσε ο Τζορτζ που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα χαρίζοντας τη νίκη στους Κρητικούς. Έτσι, η ομάδα του Γκατούζο βρίσκεται στην κορυφή του 3ου ομίλου με 4 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 3.

Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που βρέθηκαν πάντως πρώτοι κοντά στο γκολ όταν στο 11' ο Σολτάνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στη συνέχεια, με τον ΟΦΗ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν δώσει χώρο αναζητώντας ευκαιρίες μέσω των αντεπιθέσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή ουσιαστικά στο 28' με τον Σίσιτς να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν τον αγώνα από το 30' και μετά. Έτσι, με τον ρυθμό να κινείται σε μέτρια επίπεδα η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του ματς ήταν ελαφρώς καλύτερη με τους δυο αντιπάλους να δείχνουν περισσότερο κινητικοί και δραστήριοι αλλά τον ΟΦΗ να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Όμως και πάλι η Ξάνθη ήταν εκείνη που βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν στο 58' ο Ρενάν αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 61' ο Γκατούζο πέρασε στο ματς τον Μερεμπασβίλι αντί του Σίσιτς, με τον Γεωργιανό να αλλάζει την εικόνα του αγώνα. Ο άσος των γηπεδούχων έδωσε νέα «πνοή» στον δημιουργικό τομέα με το γκολ τελικά να έρχεται στο 84'. Ο Μερεμπασβίλι έκανε την μπαλιά στον Τζορτζ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ενώ η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Λουσέρο να «σημαδεύει» το δοκάρι του Λόρια.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Μονιάκης, Σίσιτς (61' Μερεμπασβίλι), Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης), Μεϊτέ, Στάθης, Απόνιο, Φερούζ (46' Τζορτζ)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Σολτάνι, Καρλός (71' Κλέιτον), Παπαστεριάνος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ρενάν (67' Λουσέρο), Ράνος (84' Καπετάνος)

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις