Αναστασίου: «Μας αρέσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια»

Αναστασίου: «Μας αρέσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια»

Ο Γιάννης Αναστασίου υποστήριξε πως τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια δεν ενοχλούν τον Παναθηναϊκό αλλά του δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για τα κέρδη από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Τα κέρδη ήταν πολλαπλά. Όχι μόνο ότι κερδίσαμε και προκριθήκαμε, αλλά κερδίσαμε και παίκτες με την παρουσία τους. Έχει βάθος αυτή η ομάδα με παίκτες με ποιότητα και μπορούμε να στηριχθούμε σε αρκετούς. Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε ομάδα και να μην στηριζόμαστε μόνο στον Μπεργκ. Προτιμάω και θέλω να είναι η ομάδα πάνω από όλα και όχι κάποιος παίκτης».

Για τον Μπεργκ: «Το σημαντικό είναι ότι ο Μάρκους επανήλθε και είναι υγιής. Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να βρει το ρυθμό του στα παιχνίδια, αλλά το σημαντικό είναι ότι η διάθεση και η ψυχολογία των παιδιών άλλαξε με την είσοδο του Μάρκους και αυτό είναι θετικό και δείχνει πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα».

Για το αν μπορεί να είναι στην 11αδα: «Θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική του κατάσταση. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι σε εξαιρετικό επίπεδο γιατί δούλεψε αρκετά. Είναι συνεχόμενα όμως τα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που μας δίνει άλλη δομή στο παιχνίδι μας, γιατί μπορείς να στήσεις επιθετικά κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Θα εξαρτηθεί από τη ροή των παιχνιδιών και την τακτική προσέγγιση».

Για τον Ατρόμητο: «Θα έλεγα πως αυτή τη στιγμή χάσαμε αρκετούς πόντους στο πρωτάθλημα που δεν θα έπρεπε. Σημαντικό είναι να πάρουμε όσους περισσότερους γίνεται. Έχουμε την ομάδα που μπορεί να φτάσει στις νίκες. Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλες τις γραμμές και νομίζω πως συμβαίνει αυτό. Με την πάροδο του χρόνου θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για την τιμωρία του: «Πιστεύω δεν θα επηρεαστεί η ομάδα. Τα παιδιά θα έχουν τις οδηγίες και θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Αν εφαρμόσουν τις εντολές μου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα υπάρχουν άτομα στον πάγκο και θα υπάρχει επικοινωνία για να αλλάξουμε ότι δεν πηγαίνει καλά».

Για το αν είναι άδικη η τιμωρία του: «Πολύ».

Για το αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ανοίξει την άμυνα του Ατρόμητου: «Σίγουρα είναι μία ομάδα που θέλει μεγάλη προσοχή. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του νέου προπονητή. Στηρίζεται στα στημένα. Παίζει ποδόσφαιρο όμως. Με τέτοιου είδους ομάδες έχουμε και εμείς καλύτερο πρόσωπο. Ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για το αν η επίθεση είναι το κλειδί: «Πάντα είναι κλειδί η επίθεση. Αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις. Το σημαντικό είναι να είμαστε καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Θα έλεγα μέχρι τώρα σε πολλά παιχνίδια έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Πρέπει να αντιληφθούμε πως έχουμε τις ικανότητες για κάτι μεγάλο».

Για τα επόμενα τρία παιχνίδια που είναι δύσκολα: «Εμάς δεν μας παίρνει να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο. Όποτε το κάναμε το πληρώσαμε ακριβά. Όλοι θέλουμε να παίζουμε συχνά μεγάλα παιχνίδια. Εμένα μου αρέσει αυτό, όπως αρέσει και στους παίκτες».