ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Απειλούν με αποκλεισμό FIFA και UEFA

ΕΠΟ: Απειλούν με αποκλεισμό FIFA και UEFA

Οι αντιδράσεις της ΕΠΟ για τον νέο αθλητικό νόμο φέρνουν την παρέμβαση των FIFA και UEFA οι οποίες απειλούν με αποκλεισμό Εθνική και ομάδες από κάθε διεθνή διοργάνωση!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Goal», τόσο η FIFA όσο και η UEFA έχουν στείλει επιστολές στην ΕΠΟ με τις οποίες προειδοποιούν για αυστηρές κυρώσεις αν εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση. Οι κυρώσεις αυτές φτάνουν ως τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας αλλά και των ελληνικών ομάδων, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Για να επιβληθούν, πάντως, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο νέος αθλητικός νόμος παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, δεν… ξύπνησαν ξαφνικά σε ένα βράδυ οι δυο κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες κι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον νέο αθλητικό νόμο στην Ελλάδα. Η ΕΠΟ ήταν αυτή που έκανε καταγγελία σε αμφότερες τις αρχές, μιλώντας για κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως FIFA και UEFA θα στείλουν στελέχη τους στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συζητήσουν με στελέχη της κυβέρνησης για τον νέο αθλητικό νόμο και να διαπιστώσουν αν συνίσταται κρατική παρέμβαση.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, θα παραδώσει σήμερα τις επιστολές στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.

Πηγή: Οnsports.gr