ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβλήθηκε για τις 09/03 η συζήτηση για την αναβάθμιση της Λεωφόρου

Αναβλήθηκε για τις 09/03 η συζήτηση για την αναβάθμιση της Λεωφόρου

Για τις 9 Μαρτίου 2015 αναβλήθηκε η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο είχε «κόψει» ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» στους Αμπελοκήπους, κρίνοντας ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον.

Όμως ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης και σήμερα (09/02) επρόκειτο να συζητηθεί η αίτησή του στη μείζονα επταμελή Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον Νίκο Αγγελάρα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι νομικοί παραστάτες του Παναθηναϊκούς ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης επειδή έχουν υποβάλλει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Πολιτισμού και αναμένουν την απάντηση.

Το ερώτημα που τέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού είναι εάν στην περίπτωση της χορήγησης του κονδυλίου για την αναβάθμιση του γηπέδου υπάγεται στο νομοθετικό πλαίσιο του 2013 ή του μεταγενέστερου του 2014.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμανε ότι η όποια απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού δεν θα επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου.