ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Μπαίνει «λουκέτο» επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα!

Super League: Μπαίνει «λουκέτο» επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα!

Αποφασισμένη να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα της Super League εμφανίζεται η Κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν.

Τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική στην Τούμπα και οδήγησαν στην οριστική αναβολή του έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος τόνισε πως τα ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένεται να είναι ακραίες, καθώς η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα. Για τον λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα (12/3) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένη, αλλά και με στελέχη της UEFA, ούτως ώστε, να συζητήσουν για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της Super League.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Aναζητούν το Σαββίδη

Σήμερα, Δευτέρα (12/03/2018) έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο Αυτοφώρου για το επειδόσιο που σημειώθηκε την Κυριακή (11/03), όταν εισέβαλε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ανατηζούνται ακόμη τρία άτομα, μέλη της φρουράς του.

Ωστόσο η Αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο, καθώς έχει άδεια για την κατοχή του.

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ περίμεναν μέχρι τα ξημερώματα, ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, στο οποία σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: "Έχεις τελειώσει".

"Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα".

4) "Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ".

Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις