ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φετφατζίδης: Ελεύθερος στον Άρη από τον Ολυμπιακό

Φετφατζίδης: Ελεύθερος στον Άρη από τον Ολυμπιακό
Βγάζει τα... ερυθρόλευκα για τα κίτρινα του Άρη ο Φετφατζίδης
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Γιάννης Φετφατζίδης: Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.

Ένας ακόμα σταθμός στην καριέρα του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να γίνει απαραίτητος στον Ολυμπιακό, στο δεύτερο πέρασμά του από την ομάδα και αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία των Πειραιωτών μαζί του. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα που είχε… πολιορκήσει τον Φετφατζίδη έτσι ώστε να συμφωνήσει μαζί του και να τον κάνει δικό της, ήταν ο Άρης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να πάρει τον Φετφατζίδη αρχικά με τη μορφή δανεισμού, όμως, η περίπτωση αυτή δεν προχώρησε. Από τη στιγμή που ο 28χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ο Άρης τον προσέγγισε ξανά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το πρωί της Παρασκευής (01/02), όλα δείχνουν πως ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε 18 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ με τον Ολυμπιακό.

Παιδί – θαύμα πριν από μια δεκαετία

Το καλοκαίρι του 2009 ο Φετφατζίδης είχε γίνει θέμα συζήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 18χρονος, τότε, μεσοεπιθετικός είχε προκαλέσει αίσθηση με τις εμφανίσεις του τόσο στις «μικρές» εθνικές ομάδες όσο και στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να «ανέβει» στην πρώτη ομάδα. Οι εμφανίσεις του την επόμενη τετραετία στους Πειραιώτες, τον έφεραν στο «στόχαστρο» ευρωπαϊκών ομάδων και τον Σεπτέμβριο του 2013 η Τζένοα έδωσε 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Στην Ιταλία έμεινε για δυο χρόνια, παίζοντας τόσο στην ομάδα της Γένοβα όσο και στην Κιέβο Βερόνα με τη μορφή δανεισμού. Το καλοκαίρι του 2015 η Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε στους Ιταλούς 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Έλληνα άσο ο οποίος αγωνίστηκε εκεί για τρία χρόνια με σχετικά καλές εμφανίσεις. Τον Ιούλιο του 2018 έχοντας μείνει ελεύθερος επέλεξε τον επαναπατρισμό για την ομάδα που τον ανέδειξε, τον Ολυμπιακό. Όμως, δεν «κόλλησε» στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, έμεινε ελεύθερος και όπως φαίνεται θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.