ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το γκολ του Μαουρίτσιο και η αποβολή του Ζαμπά (pics)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το γκολ του Μαουρίτσιο και η αποβολή του Ζαμπά (pics)
Η στιγμή της αποβολής για τον παίκτη του ΠΑΟΚ
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν νωρίς το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όμως, γρήγορα έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Συναρπαστική εξέλιξη στο μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα που έκαναν οι γηπεδούχοι, γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν εκείνοι τον έλεγχο του αγώνα. Ο «δικέφαλος του Βορρά», μάλιστα, κατάφερε να πάρει και προβάδισμα σκοράροντας πρώτος στο ματς. Μόλις στο 10’ σε μια στημένη φάση, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Μαουρίτσιο από κοντά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα περισσότερο πάθος και ένταση στο ματς, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν περισσότερα δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Δανός διαιτητής να τους γεμίσει κίτρινες κάρτες. Ο Λέο Ζαμπά είδε την πρώτη στο 22’ και δέκα λεπτά αργότερα (32'), είδε ακόμα μια με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Έτσι, η ΑΕΚ έπαιζε για το υπόλοιπο του αγώνα με παίκτη παραπάνω.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Την αναμέτρηση διευθύνει ο Μάικλ Τίγκααρντ, αφού ως γνωστόν τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν έχουν ξένους διαιτητές. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Ντένις Ράσμουνσεν και Νιλς Χογκ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 19:30 και η τηλεοπτική μετάδοση γίνεται από το Novasports 1 HD.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η... αετομαχία του ΟΑΚΑ

Την τελευταία διετία τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ανέκαθεν ήταν παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον, κίνητρο αλλά και συγκινήσεις, πλην όμως από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έγιναν μόνιμοι διεκδικητές τίτλων και η Ένωση επέστρεψε στη Super League δυναμικά, έχουν μετατραπεί σε ντέρμπι που κρίνουν… τίτλους. Το περσινό παιχνίδι των δυο ομάδων στην Τούμπα ήταν αυτό που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αντιπαλότητα και, πλέον, κάθε φορά που συναντούνται οι δυο «δικέφαλοι» το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Τόσο για τα όσα θα γίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και για όσα θα προηγηθούν ή θα ακολουθήσουν.

Άλλωστε, την τελευταία διετία οι δυο τους αναμετρήθηκαν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2017 στον Βόλο, σε έναν τελικό που στιγματίστηκε από βίαια και θλιβερά επεισόδια τα οποία πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, αλλά και το 2018 στο ΟΑΚΑ, ο νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει το περσινό πρωτάθλημα, το οποίο όμως αμφισβητήθηκε – και συνεχίζει να αμφισβητείται – έντονα στην Τούμπα λόγω των όσων έγιναν στον αγώνα της Θεσσαλονίκης για τη Super League. Ένας αγώνας που δεν τελείωσε, ουσιαστικά, ποτέ και κρίθηκε στα δικαστήρια. Η ΑΕΚ από την πλευρά της υποστηρίζει πως ορθώς τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος διατείνεται ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις