ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Πέρασε από το Περιστέρι με «φωνές»

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Πέρασε από το Περιστέρι με «φωνές»
Με αμφισβητούμενο πέναλτι η ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ με πέναλτι που κακώς καταλογίστηκε επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε την τρίτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ που είδε τους παίκτες του να επικρατούν σε ένα επεισοδιακό ματς του Ατρομήτου στο Περιστέρι και να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα το πέτυχε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πόνσε από την «άσπρη βούλα» μετά από υπόδειξη του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο 83ο λεπτό. Απόφαση πάντως που είναι λανθασμένη καθώς όπως φαίνεται από το ριπλέι ο Καρασαλίδης ανατρέπει τον Αλμπάνη εκτός περιοχής.

Ένα απρόοπτο πρόβλημα στο φωτισμό του γηπέδου προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ. Το παιχνίδι διεκόπη στο 55' όταν έσβησαν τα φώτα στη σκεπαστή θύρα στο Περιστέρι και ξεκίνησε πάλι στο 75ο λεπτό.

Σε κλίμα γενικότερου... δισταγμού, η μοναδική αξιόλογη φάση του α΄ ημιχρόνου ήταν το σουτ-άουτ του Μπογέ μετά από έξοχο συνδυασμό των Λιβάγια, Χουλτ το 32΄. Ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται, δικαίως, για το χέρι του Χουλτ στην περιοχή της ΑΕΚ το οποίο δεν καταλόγισε ως παράβαση ο Σιδηρόπουλος στο 28΄.

Η ενδεκάδα ανάγκης της ΑΕΚ με τραυματίας του Μπακασέτα, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο, η τιμωρία του Μάνταλου λίγες ώρες πριν από τον αγώνα και ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους. Αλλά και ο Ατρόμητος είχε τα δικά του θέματα ομοιογένειας, λόγω του rotation που εφάρμοσε ο Κάναντι, αφήνοντας εκτός τρία βασικά «γρανάζια» στη λειτουργία της ομάδας: Κουλούρη, Μάντσον, Ενσικουλού.

Στο 54΄ το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και με την επανέναρξη ο Κάναντι έριξε στο ματς δύο από τους βασικούς που είχε αφήσει στον πάγκο, τον Κουλούρη και τον Ενσικουλού.

Στο 82΄ έγινε η φάση που άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού. Ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Αλμπάνης ίσως είναι ο πρώτος στα παγκόσμια χρονικά που κερδίζει πέναλτι χωρίς να έλθει σε επαφή με τη μπάλα (μόλις είχε μπει ως αλλαγή), όμως η απόφαση ήταν λανθασμένη και προκάλεσε πολύ μεγάλη ένταση.

Ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα και άνοιξε το σκορ στο 86΄, αλλά τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με τις νέες καθυστερήσεις που προστέθηκαν στη φάση του πέναλτι, απέμεναν ακόμα 25-30 λεπτά στα οποία ο Ατρόμητος θα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει, καθώς η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση. Ετσι, ο Χιμένεθ αναδείχθηκε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του στην Ενωση, όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα, το 2010 με τον Αρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Μπρούνο, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κορτ (91’ Μάντσον), Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα, Μανούσος (77’ Ενσικουλού), Κωτσόπουλος (79’ Κουλούρης).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (10’ Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (114’ Κλωναρίδης), Γκάλο, Μπογέ (81’ Αλμπάνης), Πόνσε.