ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Λαμία 0-1: Τον «ξέρανε» και τον απέκλεισε

Ολυμπιακός - Λαμία 0-1: Τον «ξέρανε» και τον απέκλεισε
Έδρασε και πάλι η Λαμία

Ιστορικές στιγμές ζει η Λαμία, η οποία επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού εκτός έδρας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Την έκπληξη των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Λαμία, η οποία επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο Φάληρο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μαζί με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης έκλεισαν την τετράδα της διοργάνωσης. Μοιραίος ο Φορτούνης που στο 86ο λεπτό του αγώνα έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε όπως αναμενόταν απειλητικά στο ματς και μόλις στο δεύτερο λεπτό απείλησε με σουτ του Νάτχο αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ισραηλινός μέσος έβγαλε τη σέντρα με το δεξί, ο Σολδάνο πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά.

Στο 41ο λεπτό του ματς ο Τσιμίκας βγήκε από αριστερά, ο Μασούρας προσπάθησέ να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ μιας και στο 52' μετά από σέντρα του Σκόνδρα, ο Επστάιν έκανε το σουτ και ο Τόμας από κοντά άνοιξε το σκορ για τους παίκτες του Μάκη Χάβου. Στο 69ο λεπτό του ματς ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Φορτούνης πάσαρε αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Σαράνοφ κατέβασε τα «ρολά» όταν έδιωξε με τα πόδια σε σουτ του Γκιγιέρμε. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν και στη συνέχεια εξαιρετικός μιας και έστησε ένα τοίχος μπροστά στην εστία της Λαμίας. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός παρότι δημιούργησε ευκαιρίες δεν μπορούσε να βάλει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός στο 86ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Σαράνοφ είπε «όχι» στον Φορτούνη από την «άσπρη βούλα» όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ασίγκμπα στον Ποντένσε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (56΄Φορτούνης), Νάτχο, Μασούρας, Γκερέρο (56΄Ποντένσε), Σολδάνο (66΄Χασάν).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67΄Μπουλούλης), Ασούμπρε (58΄Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

Σχετικές ειδήσεις