ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Τη Γιουνάιτεντ δεν την ξεγράφεις! Τη Γιουνάιτεντ

Champions League: Τη Γιουνάιτεντ δεν την ξεγράφεις! Τη Γιουνάιτεντ
Μύθος για την Γιουνάιτεντ

Στην πιο επική πρόκριση στη μετά Φέργκιουσον εποχή, η Γιουνάιτεντ νίκησε 3-1 την Παρί στη Γαλλία και πέρασε στους «8» του Champions League! Πρόκριση στην παράταση με 3-1 για την Πόρτο κόντρα στη Ρόμα 

Κανείς δεν πίστευε πριν από τον επαναληπτικό του Παρισιού, πως αυτή η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί σε βάρος της ποιοτικής και πανάκριβης Παρί Σεν Ζερμέν. Χωρίς τον Πογκμπά, με πολλά προβλήματα αλλά με την αύρα της εποχής του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που ήταν στις κερκίδες και καμάρωσε την ομάδα του να φτάνει σε έναν… άθλο, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κατάφερε να φέρει «τούμπα» το 0-2 του πρώτου ματς στο «Ολντ Τράφορντ» και να αποδείξει για ακόμα μια φορά πως όσα και αν είναι τα εκατομμύρια των Αράβων, η φανέλα της Παρί είναι… πούπουλο μπροστά στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως οι «κόκκινοι διάβολοι».

Με μια μυθική εμφάνιση, βγαλμένη από τη «χρυσή» εποχή του σερ Άλεξ – με τον άξιο μαθητή του Σόλσκιερ στον πάγκο βέβαια – η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να νικήσει 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και να περάσει στους «8» του Champions League, γράφοντας ιστορία! Οι στιγμές στο «Παρκ ντε Πρενς» μετά το τέλος του ματς ήταν συγκλονιστικές, με τους Γάλλους να πέφτουν στο χορτάρι και να κλαίνε… χωρίς αύριο, αφού και πάλι έμειναν μακριά από τον τελικό και την πολυπόθητη κούπα. Την ίδια ώρα, οι Άγγλοι είχαν πάει στην κερκίδα των οπαδών τους και είχαν γίνει… ένα μαζί τους πανηγυρίζοντας έξαλλα!

Η… καλή μέρα για τη Γιουνάιτεντ φάνηκε από το… πρωί. Μόλις στο 2’ ο Ρομέλου Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Παρί, νίκησε τον Μπουφόν κι άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους. Η χαρά της ομάδας του Σόλσκιερ, δεν κράτησε πολύ αφού στο 12’ ο Μπερνάτ με ένα πολύ ωραίο γκολ έκανε το 1-1 για την Παρί Σεν Ζερμέν και την έφερε ξανά σε θέση ισχύος. Η ομάδα του Τούχελ φαινόταν να ελέγχει και πάλι την κατάσταση, όμως, στο 30’ ένα τραγικό λάθος του Μπουφόν έδωσε το δικαίωμα στον Λουκάκου με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να βάλει ξανά τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ.

Το 1-2 του ημιχρόνου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Σόλσκιερ και περισσότερο άγχος στην Παρί. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Γάλλους, παρά τις ευκαιρίες που είχαν (ακυρωθέν γκολ Ντι Μαρία για οφσάιντ, δοκάρι με τον ίδιο παίκτη) την ώρα που ο Νεϊμάρ ήταν με… πολιτικά στα επίσημα και ο Καβάνι στον πάγκο. Το πλάνο της Γιουνάιτεντ φαινόταν να δουλεύει κι αναζητούσε μια στιγμή για να κάνει τη δουλειά. Αυτή τη βρήκε στο 93’, όταν ο Κιπεμπέ έκανε χέρι στην περιοχή το οποίο ο Σκόμινα είδε μετά από τη χρήση του VAR. Ο Ράσφορντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και άφησε ξανά τον Μπουφόν… χωρίς Champions League, στέλνοντας τους «κόκκινους διαβόλους»- όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό – στον παράδεισο της πρόκρισης…

Πόρτο-Ρόμα 3-1 παρ. (2-1 κ.α.): Στα προημιτελικά οι «Δράκοι»

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η Πόρτο επικράτησε με 3-1 στην παράταση (2-1 κ.α.) της Ρόμα εντός έδρας και θα δώσει το παρών στα προημιτελικά του Champion League.

Οι «Δράκοι» προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό, όταν ο Μαρεγκά έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά, την άλλαξε με τον Κορόνα και γύρισε στον Τικίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ, αλλά οι «τζαλορόσι» έφτασαν στην ισοφάριση στο 37΄ με πέναλτι του Ντε Ρόσι, που είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Μιλιτάο στον Περότι.

Οι γηπεδούχοι, όμως, ανέκτησαν το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53΄, από σέντρα του Κορόνα ο Μαρεγκά έγραψε το 2-1, που δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν ισοφαρίσει το σκορ της συνάντησης στο «Ολίμπικο».
Στο έξτρα ημίωρο ο Τζέκο είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 112΄ αλλά την έχασε και η Ρόμα το πλήρωσε με την πρόκριση, καθώς στο 116΄ ο Τσακίρ καταλόγισε πέναλτι, μετά τη χρήση του βίντεο, σε τράβηγμα του Φλορέντσι στον Φερνάντο Σάντος και ο Άλεξ Τέλες νίκησε τον Όλσεν για το τελικό 3-1, με την Πόρτο να αποκλείει τη Ρόμα στο Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία της.