ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Εισβολή οπαδών και δακρυγόνα - Διεκόπη το ντέρμπι των «αιωνίων»

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Εισβολή οπαδών και δακρυγόνα - Διεκόπη το ντέρμπι των «αιωνίων»
Η στιγμή της οριστικής διακοπής στο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/3) το ντέρμπι «αιωνίων» μετά τις σκηνές χάους στο ΟΑΚΑ - Ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς το «πήρε πάνω του» και αποφάσισε την οριστική διακοπή στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό - Το χρονικό των επεισοδίων - Σοβαρός κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό!

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» αποφάσισε ο Μάρκο Φριτς. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69΄10΄΄, μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Ο Γερμανός διαιτητής πήγε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, όπου αποφάσισε την οριστική διακοπή στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Φριτς δεν έδωσε ξεκάθαρη αιτιολογία, παρόλα αυτά έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά το ματς.

Το χρονικό του χάους στο ΟΑΚΑ

Όλα ξεκίνησαν στο 5ο λεπτό όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο δίπλα από εκεί που καθόντουσαν οι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού οδηγώντας την αναμέτρηση σε πρώτη διακοπή. Οι Αστυνομικοί τους απομάκρυναν και μετά από 13 λεπτά το ματς ξεκίνησε και πάλι κανονικά.

Η ένταση στις εξέδρες στο ΟΑΚΑ που οδήγησε στην αναβολή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 70ο λεπτό του ματς μετά από το γκολ του Ολυμπιακού στο 53ο λεπτό με τον Γκερέρο. Ειδικότερα, έξω από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού έσκασαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο μισό ΟΑΚΑ έγινε αποπνικτική, με πολύ κόσμο να μετακινείται από τις θέσεις του έτσι ώστε να αποφύγει τους καπνούς. Ο κόσμος αναγκάστηκε κάποια στιγμή να μπει και μέσα στο ταρτάν, με αποτέλεσμα στο 70’ ο διαιτητής, Μάρκο Φριτς να διακόψει την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πρώτος πήγε στα αποδυτήρια, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παραμένουν στο γήπεδο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γερμανός ρέφερι του αγώνα αλλά και οι παίκτες των δυο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο στα αποδυτήρια.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα οι καπνοί από τις μολότοφ που έπεσαν έξω από το γήπεδο και από τα δακρυγόνα, έφτασαν και στο χορτάρι. Οι παίκτες με δάκρυα στα μάτια και τις φανέλες στα πρόσωπα για να προστατευθούν, πήγαν στα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα, υπήρξαν αποδοκιμασίες από το υπόλοιπο γήπεδο σε όσους μετακινούνταν από τη θύρα των οργανεμένων μέσα στο ταρτάν, έτσι ώστε να αποφύγουν τους καπνούς.

Στη συνέχεια οι παράγοντες των δυο ομάδων βρέθηκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών, όπου αποφασίστηκε εν τέλει αν καθαρίσει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και το εγγυηθεί η Αστυνομία το ματς να ξεκινήσει και πάλι κανονικά.

Ο Γερμανός διαιτητής μπήκε στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς του και τους ανθρώπους των δυο ομάδων. Αυτό που είπε είναι πως θα περιμένει το διάστημα που ορίζει ο ΚΑΠ, που προβλέπει μια ώρα από τη διακοπή, έτσι ώστε να δει αν θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα και αν εγγυάται η αστυνομία για την επανέναρξη του αγώνα.

Στη συνέχεια και μετά από 35 λεπτά ο Φριτς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για επιθεώρηση όπου και αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού καθώς όπως επεσήμανε ο ίδιος δεν είχε καθαρίσεια ακόμα ο καπνός από τα χημικά ενώ υπήρχε παρουσία κόσμου. Βέβαια όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν είχε ζητήσει ποτέ εκκένωση του γηπέδου.

Αυτή είναι η ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι «πράσινοι»

Η διπλή εισβολή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μία στην αρχή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό, στην οποία μάλιστα κινήθηκαν κι απειλητικά στον πάγκο του Ολυμπιακού κι άλλη μια στο 70’, φέρνει αρνητικές εξελίξεις για το «τριφύλλι».

Ο ΚΑΠ είναι σαφής για τέτοιες περιπτώσεις επεισοδίων ενώ, το γεγονός ότι στην αναμέτρηση ήταν ξένος διαιτητής, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, μιας και τα σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες του ΟΑΚΑ θα γνωστοποιηθούν άμεσα στην FIFA.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 - 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 - 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

Οκτώ συλλήψεις, ενώ έπονται κι άλλες!

Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Σε εφαρμογή ο νόμος Βασιλειάδη

Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, οι δράστες των επεισοδίων στο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, όποιος ή όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας! Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Ποιοι παίκτες ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (pics)

«Πάγωσε» το ακροατήριο ο Τσελέντης: «Μεγάλος σεισμός στις 26 Μαρτίου» - Η εξήγησή του που καθησύχασε

Σχετικές ειδήσεις