ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ: «Μεθυσμένη» πολιτεία η Θεσσαλονίκη - «Κάηκε» η Τούμπα

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ: «Μεθυσμένη» πολιτεία η Θεσσαλονίκη - «Κάηκε» η Τούμπα
Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε το βράδυ της Κυριακής (21/5) με 5-0 τον Λεβαδειακό και κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο μετά το 1985.

Η στιγμή που περίμεναν εδώ και 34 χρόνια στον ΠΑΟΚ, έφτασε το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν μόλις έναν βαθμό για να πάρουν τον τίτλο, ωστόσο, διέλυσαν 5-0 τον Λεβαδειακό και έφτασαν πανηγυρικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Τούμπα ήταν κατάμεστη από πολύ νωρίς, η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική και μετά το τέλος της νίκης επί των Βοιωτών ξεκίνησε το… πάρτι. Στην Τούμπα μάλιστα έγινε και η απονομή του τίτλου, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια παρότι τραυματίας να είναι στην αποστολή και να αγωνίζεται στα τελευταία λεπτά για να σηκώνει αργότερα σαν αρχηγός το τρόπαιο για να ξεκινήσει... η φιέστα. Ο ΠΑΟΚ στο 5-0 είχε σκόρερ τους Σάκχοφ (2), Μπίσεσβαρ, Βαρέλα και Σβιντέρσκι.

Η φιέστα που ακολούθησε ήταν φαντασμαγορική με παίχτες, διοίκηση και οπαδούς να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τίτλου. Τα βεγγαλικά μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα, ενώ τα συνθήματα δονούσαν την Τούμπα.

Oι εικόνες που ακολουθούν στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr, είναι ενδεικτικές της ατμόσφαιρας που επικράτησε.

Το… πάρτι τίτλου για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε σε όλη την πόλη, αλλά κυρίως στο πλέον εμβληματικό σημείο της συμπρωτεύουσας. Τον Λευκό Πύργο.

Εκεί συγκεντρώθηκαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας και γιόρτασαν αυτό που περίμεναν… μια ζωή ολόκληρη. Το πρωτάθλημα! Έναν τίτλο που κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, με την ομάδα που έφτιαξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και σαν πραγματικός αρχηγός – μέχρι τον τραυματισμό του – την οδήγησε στην κορυφή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οι παίχτες του «δικέφαλου του Βορρά» αμέσως μετά τη φιέστα στην Τουμπά επιβιβάστηκαν σε ανοιχτό πούλμαν με το οποίο διέσχισαν την πόλη και κατέληξαν στο Λευκό Πύργο.

Συνέτριψε το Λεβαδειακό

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος και δεν έδωσε καν δικαίωμα στον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό να του χαλάσει το πάρτι.

Το δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ έπαιξε ρόλο για να σφραγιστεί και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Μόλις στο 2' ο Σάκχοφ βρήκε χώρο δράσης και έβαλε «φωτιά» στην Τούμπα από τις εκδηλώσεις του κόσμου.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Γιαννούλης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που του έγινε και ο Μπίσεσβαρ με εκτέλεση αλά Πανένκα σημείωσε το 2-0, δημιουργώντας νέο πανικό στις εξέδρες.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο δικέφαλος είχε τόσο την υπεροχή όσο και την πρωτοβουλία και κατάφερε να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στο ματς. O Βαρέλα το 53' έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σάκχοφ επτά λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σφιντέρσκι στο 81'.

Στην εξέδρα στήθηκε γλέντι και άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα για να ξεκινήσει η πραγματική φιέστα. Κι όταν αυτό συνέβη η Τούμπα «κάηκε» κυριολεκτικά.

Βοήθησε σε αυτό και η είσοδος του Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο που πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις για να γνωρίσει την απόλυτη αποθέωση με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Ευριπιώτη – Η μάχη με τον καρκίνο

Καιρός Πάσχα 2019: «Κλειδώνει»! Ανατροπή και βροχές (photos)

Σχετικές ειδήσεις