ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα:Η επόμενη μέρα στο «Καμπ Νου»-Τι θα γίνει με Βαλβέρδε,ποιοι αποχωρούν και ποιοι έρχονται

Μπαρτσελόνα:Η επόμενη μέρα στο «Καμπ Νου»-Τι θα γίνει με Βαλβέρδε,ποιοι αποχωρούν και ποιοι έρχονται

Αλλαγή σελίδας στην Βαρκελώνη μετά την συντριβή με το εκκωφαντικό 4-0 από την Λίβερπουλ.

Πέρσι ήταν ένα μικρό θαύμα, μια συγκυρία. Φέτος όμως το «πέσιμο» έκανε θόρυβο. Η Μπαρτσελόνα μετά το κάζο από την Ρόμα, δεν συνετίστηκε και γνώρισε τον αποκλεισμό με 4-0 από την Λίβερπουλ για το Champions League, μια ήττα που φέρνει αλλαγή σελίδας στο «Καμπ Νου».

Το μέλλον του Βαλβέρδε

Οι ιθύνοντες του συλλόγου, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, έχουν αποφασίσει το τέλος του Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2020 πριν από 3 μήνες. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα ρεπορτάζ του καταλανικού Τύπου που αναφέρουν πως ο Βαλβέρδε δεν έχει καλές σχέσεις με τον Λιονέλ Μέσι, χάνοντας τα αποδυτήρια.

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του «Τσινγκούρι» στον καταλανικό πάγκο; Πρώτο φαβορί δεν είναι άλλος από τον Έρικ Τεν Χαχ, τον τεχνικό του Άγιαξ, που οδηγεί μαεστρικά τον «Άιαντα» την τελευταία διετία.

Ο Τεν Χαχ αναμένεται να αποχωρήσει από τον Άγιαξ το καλοκαίρι και η Βαρκελώνη είναι ένας... παραδοσιακός προορισμός για τους «οράνιε». Μην ξεχνάμε άλλωστε και την σύνδεση των δυο μέσω του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ.

Στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του Τσάβι, του θρύλου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ενώ και εκείνο του Κίκε Σετιέν «ψιθυρίζεται» στο «Καμπ Νου», με τον Ισπανό να αποχωρεί από την Μπέτις.

Ποιοι φεύγουν

Γενναία εκκαθάριση αναμένεται να γίνει και στο ρόστερ των Καταλανών καθώς υπάρχουν παίκτες που κόστισαν πολλά και έχουν προσφέρει ελάχιστα.

Πρώτο όνομα στη «μαύρη» λίστα είναι εκείνο του Κουτίνιο, για τον οποίο η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 145 εκατομμύρια ευρώ και έχει πάρει ελάχιστα, με αποκορύφωμα την αποκαρδιωτική εμφάνιση του Βραζιλιάνου στο «Άνφιλντ».

Στη λίστα είναι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, όχι λόγω των αγωνιστικών του ικανοτήτων, αλλά της συμπεριφοράς του, και δεν αποκλείεται να κουνήσει... μαντήλι στην Καταλονία.

Το τέλος ήρθε και για τον Ιβάν Ράκιτιτς, με τον Κροάτη να βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες των Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους.

Παρελθόν θα αποτελέσει και ο... ξεχασμένος Τόμας Φερμάλεν αλλά και ο Ραφίνια, που αμφότεροι δεν έχουν δώσει το παραμικρό στους «μπλαουγκράνα».

Προβληματισμός υπάρχει και για τον Μάλκομ, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ πάντως να μην παίρνει τις ευκαιρίες του, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν είναι παίκτης επιπέδου Μπαρτσελόνα.

Τέλος, το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έχει έρθει και για τον Λουίς Σουάρες, όχι φυσικά για αγωνιστικούς λόγους, αλλά ηλικιακά, με την Μπαρτσελόνα να αναζητά το επόμενο «νούμερο 9».

Εννοείται πως στην συζήτηση δεν μπαίνουν οι δανεικοί, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ και Ντάγκλας, οι οποίοι είναι «τελειωμένοι».

Οι στόχοι των «μπλαουγκράνα»

Οι αποχωρήσεις αναμένεται να φέρουν και αρκετά χρήματα στα ταμεία της Μπαρτσελόνα.

Πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από τον Χάρι Κέιν, τον supestar της Τότεναμ, στο πρόσωπο του οποίοι οι Καταλανοί βλέπουν τον επόμενο ηγέτη αλλά και τον άνθρωπο που θα βοηθήσει τον Λιονέλ Μέσι στο σκοράρισμα. Για την απόκτησή του πάντως, απαιτούνται πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, ο αρχηγός του Άγιαξ, Ματίας ντε Λιχτ είναι ο παίκτης που θέλουν οι Καταλανοί να χτίστουν την άμυνά τους γύρω του, με τον 19χρονο άσο να επιθυμεί και εκείνος την μετακόμισή του στην Βαρκελώνη, λόγω της παρουσίας του «κολλητού» του, Φρένκιε ντε Γιονγκ, που από το καλοκαίρι θα είναι κάτοικος «Καμπ Νου».

Από τον Άγιαξ, ωστόσο υπάρχουν και τα ονόματα των Ζίγιεχ και Νέρες στην ατζέντα των «μπλαουγκράνα» ενώ και ο Ντόνι φαν ντε Μπέεκ έχει αρκετούς... θαυμαστές στην Βαρκελώνη.

Ένας ακόμη παίκτης που έχει «γυαλίσει» στην Μπαρτσελόνα, είναι ο Τανγκί Εντομπελέ της Λιόν, ένας χαφ με ανασταλτικές αλλά και δημιουργικές ικανότητες. Η απόκτησή του θα κοστίσει πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, δεν είναι λίγοι οι ψίθυροι για μια τεράστια επιστροφή, εκείνη του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος θέλει να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που μπορεί να συμβεί αν επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν τους Άραβες να... κόβουν την χρηματοδότηση στους πρωτευουσιάνους.

To κεφάλαιο «Λιονέλ Μέσι»

Σε λίγες ημέρες ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και κορυφαίος παίκτης του κόσμου θα πατήσει στα 32 του. Μια ηλικία που δύσκολα ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Μέσι θα σκεφτεί να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχοντας περάσει όλη του τη ζωή στη Βαρκελώνη.

Ο Αργεντινός έχει αποδείξει πως μετά τις μεγάλες αποτυχίες (βλέπε Εθνική Αργεντινής), αντιδρά συναισθηματικά και αυτό ίσως αφήσει ένα μικρό παραθυράκι για αποχώρηση-βόμβα από το «Καμπ Νου».

Φυσικά και το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει και μεγάλες πιθανότητες, ωστόσο στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Εξάλλου, οι πιθανοί προορισμοί του Λιονέλ Μέσι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός... χεριού, καθώς οι ομάδες που μπορούν να ικανοποιήσουν εκείνον αλλά και την Μπαρτσελόνα στο οικονομικό κομμάτι, είναι ελάχιστες.

Διαβάστε επίσης:

13η σύνταξη: Πότε θα δοθεί - Πόσα χρήματα θα πάρετε

Προσοχή: Δείτε το στιγμιαίο καφέ που ανακαλεί ο ΕΟΦ - Μην τον καταναλώσετε (pics)

Σχετικές ειδήσεις